Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шофьор на градски автобус във Варна с много силни думи: Пуснете ни, ние трябва да стигнем до следващата спирка, защото там може да ни чака вашето дете
Автор: Пламена Николова 11:36 / 03.12.2018Коментари (143)316158
© Фейсбук
Катастрофата до жп гарата
Шофьор от градския транспорт във Варна изказа коментар по повод на катастрофа, при която наскоро на обръщача на жп гарата автобус приклещи лек автомобил.

Ето какво каза за Varna24.bg водачът, който описва всички проблеми на движението през неговия поглед:

"Убеждавам се, че се опитваме по цял ден да караме тези автобуси измежду стадо неуки овце, които не са научени на толерантност към по-големите превозни средства, наречени автобуси !!! Много ми е болно, много ми е жално... Хора, мислете с тези глави, съобразявайте се... в тези автобуси ние возим вашите близки, приятели, роднини и деца.... мислете малко.

Не ни сечете пътя. Когато сме в нарушение пререждайки колона от коли на светофара, не ни се сърдете, не ни снимайте....ние гоним график, за да може вашите близки и приятели и деца да не стоят по спирките да мръзнат, защото ние закъсняваме... в колата сте почти винаги по един или двама. Давайте ни път! Не ни сечете пътя! В автобуса има хора на крака, опасно е да се налага да спираме рязко.

Оставяме повече разстояние от колата пред нас, не за да са шмугнете пред нас, а за да може да спрем плавно, ако стане нещо да не съборим някой ваш близък човек, който може да е в автобуса.

Като пускаме мигача от спирките, пускайте ни да излизаме. Четох коментар на едно момиче, че мигачът давал предимство на автобуса само на листовки. Много ме заболя да го прочета това. Не е така. Защото аз не мога да стана от седалката и да спра някое дете да не претича пред автобуса, в момент, в който някой ме изпревари. Ами ако това е твоето дете?

Не давайте газ, пуснете ни, ние трябва да стигнем до следващата спирка, защото там може да ни чака пак вашето дете.

Обидно ми е, че сте озлобени срещу нас. Ние работим за вас. Ние не сме нагли, ние не сме лоши, ние просто искаме да возим вашите близки без да ни създавате проблеми. Бъдете с нас, помагайте ни! Не е лесно...бъдете толерантни, защото не знаете, какво е да се управлява автобус, пълен с хора. Не знаете какво е да носиш отговорност за живота им. Особено в този град, проектиран с тесни булеварди и ужасни ремонти навсякъде."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.12.2019 г.
0
 
 
Снабдяване на явтобусите с видеорегистратор и жестоки глоби! Безкомпромисно наказания за т.н ОВЦИ. За жалост, "разбираме"- учим се кога ни бръкнат в джоба.Това е градски транспорт, нека гр.Варна се вземе в ръце и вкара ред. Дори в кръгово не могат да се включат, ОВЦИТЕ, да не говорим, че напускането от него е двоен проблем. Варна е пренаселена, гр. Варна трябва да защитава инвестициите си които прави, ние ще и помогнем когато ни бръкне в джоба и пшатим за това, че сме смотани и не се уважаваме!!!
Aнонимен
на 17.12.2019 г.
0
 
 
И аз съм коректен, когато и те са "профисионалисти", ама когато спират направо в платното, без да влизат в свободните джобове по спирките, няма как да ги разбера! Пример - по булевард Цар Освободител, между бул. Република и ул. Вяра. Също не съм толерантен, когато не карат в бус-лентата от централна поща до Тракия, по бъл. Владилсав Варненчик. Нека уважението да е взаимно! А - и още - кгогато си по график, това не ти дава права да правиш нарушения! Ако графика не може да се изпълнява в очакваното време, може би някои трябва да преразгледа графика, или организацията на транспорта! Пример - от спирка Елпром, линия номер 7 от спирката трябва да направи ляв завой по бул. Република. Нека някой "организатор" да го прафи по цял ден, пак после пак да си говорим, а?
Aнонимен
на 17.12.2019 г.
0
 
 
Предложение за специална лента за автобуси.В нея никой няма право да я престъпва,дори и в трафик.Имам глоба и снимка от 60 паунда за навлизане в авгобуса лента.Повече никога нама да го направя
Aнонимен
на 16.12.2019 г.
0
 
 
Прав си е човека. Неуки овце навсякъде
Aнонимен
на 16.12.2019 г.
0
 
 
Много интересно се грижат за близките ни! С едната ръка говорят по телефона, а с другата чоплят семки. Много са загрижени за близките ни, особено когато те изпреварват със 100км/ч. Особено вечер, не можеш да ги настигнеш, а камерите на КАТ много удобно не ги хващат. Спират директно с ляв мигач и както и където им хареса, защото ги мързи да въртят геврека, а не защото автобуса не може да влезе в джоба. Ама мили селяндури от Градски транспорт - Варна, на мен не ми пука, че вие гоните график, ВСИЧКИ гоним такъв! Шофьорите от едно време умряха и изгниха, сега тези автобуси ги карат бивши комбайнери, които са взели книжка по втория начин. Снимайте ги как карат!!! Ако видите автобус да кара с превишена скорост, можете безопасно да влезте пред него, пуснете си Цеца или Рамщайн и леко и бавно на 1-ва, като на парад. Така ще спасите живота на пътниците в автобуса. А графика да си го оправят като пуснат по-чести автобуса, а не да се правят на пилоти от Формула 1.
Aнонимен
на 16.12.2019 г.
0
 
 
Подкрепям шофьора3798.Два пъти дневно използвам автобус и виждам всичко това.
Aнонимен
на 16.12.2019 г.
0
 
 
Хитрата сврака с двата крака. Направил се на мъж, изпреварва от дясно и си е получил урока. Да го пратят да си научи листовките. Еволюцията има механизми да наказва и отстранява простотията, този е имал късмет, други ще умрат, за да карат 15м по- напред в колоната.
Aнонимен
на 15.12.2019 г.
0
 
 
Знаете,че някои от шофьорите на автобуси, също са говеда на пътя,но се вслушайте в думите на този човек,защото нито автобусите ще станат по-маневрени, нито завоите по-гъвкави!
Aнонимен
на 15.12.2019 г.
0
 
 
То се вижда къде е проблема на снимката. Знам го този участък. Има 2 ленти и следва колелото. Автобуса е карал в лявата лента, БМВ-то в дясната. Автобуса понеже е хармоника, не може да вземе завоя чисто и засича бмв-то в съседната лента. Тва е проблем на пътното устройство. Лентите са тесни за автобуси. В случая БМВ-то по презумция е трябвало да прецени, че автобуса може да го засече когато завива и да го остави да мине самостоятелно, но все пак не е основна негова вината, а на тея, които проектират пътищата.
Aнонимен
на 15.12.2019 г.
0
 
 
До колкото знам , градския транспорт винаги е с предимство по закон . П.с в Германия ,където живея сега смело мога да заявя ,че автобусните шофиори возят по скоро картофи от колкото хора ! Успех !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: