Шофьори разбиха нови плочки, за да паркират в тревата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:23 / 02.06.2015
1240
Старите тротоари във Варна често се разбиват от колите, които спират върху тях или дори само минават през пътя на пешеходците, за да стигнат до мястото, на което паркират. На някои места се налагат спешни ремонти, но понякога и това не решава проблема.

Наскоро плочките до подлеза на кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" и ул. "Патриарх Евтимий" бяха ремонтирани, защото бяха станали като натрошени бисквити заради постоянно преминаващите през тях автомобили.
За дни положението стана същото, оплака се възрастен варненец.

По негов сигнал проверихме мястото, за да видим, че плочките наистина са натрошени. При това трябва да уточним, че това е дело на шофьори, които преминават през тях единствено, за да паркират... в зелените площи!

"Не знам как никой не се сети да сложи колчета, за да не минават. А така пак ще трябва да сменят настилката", коментира гражданинът.

Явно паркирането в зелени площи е масова практика в този район на града, показа нашата проверка. Навикът да се газят тротоари и градинки очевидно не се санкционира от никого.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).