Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шофьорът на обърналия се автобус: Подхлъзнах се, после разбих стъклото с крака отвътре
Автор: Екип Varna24.bg 09:52 / 28.12.2014Коментари (0)1108
© Труд
Автобус "Мерцедес" с 20 пътници в него се обърна на магистрала "Хемус" край Шумен и заседна в канавка 40 минути след полунощ в събота. Истинско чудо е, че няма пострадали, а пътниците и двамата шофьори излезли през предното стъкло. Наложило се то да бъде счупено, защото автобусът бил паднал върху дясната си страна и вратите били затиснати.

Рейсът на фирма "Юнион Ивкони" е пътувал по линията Шабла-София. Инцидентът станал на прав участък от магистралата, настилката била мокра.

Има предположения, че заспиване на волана на шофьора може да е причина за инцидента. На мястото на произшествието се отзовали два спешни екипа с лекари, пожарникари и полицаи.
Шофьорът зад волана е на 52 г. бил тестван за алкохол, но дрегерът не отчел нищо. След по-малко от час друг автобус на фирмата, който бил тръгнал от Варна по редовен курс, взел 18 от пътниците и те пристигнали в 6,30 часа в София. Две жени вече били тръгнали с автомобил.

Според потърпевши, ситуацията е била изключително стресираща, а сред пътниците имало и деца.

"Инцидентът стана в началото на пътуването, хората още не бяха заспали, благодарение на което успяхме да реагираме по време на самото падане да не се нараним", казва един от пътувалите Александър Василев пред "Дарик радио".

По думите му шофьорите нямали с какво да разбият стъклото на автобуса, липсвали задължителните чукчета от оборудването на рейса. Хора от кола, спряла за помощ, разбили стъклото.

Всички пътници си тръгнали без багажа. Чантите останал в авариралия рейс. Той трябва да работи, за да може да се отвори багажното отделение. В събота се чакаше кран за неговото вдигане.

Шофьорът на автобуса "Мерцедес", който се обърна на магистрала "Хемус" в събота, участва при неговото изтегляне следобяд, но отказа коментар. Той първо обяви, че са му помогнали хора отвън, после отсече "Разбих стъклото с крака отвътре".

Като причината за инцидента посочи - "подхлъзнах се". Водачът отказа да се представи, но негов колега каза, че зад волана е бил Савчо. Защити го и обясни, че е абсурдно да се говори за заспиване зад волана.

Пътниците са имали голям късмет, защото поне 15 метра автобусът се е движил наклонен в канавката и това личи от оставената диря в калта. Най-вероятно несъобразена скорост с пътните условия е причина за инцидента.

"Гарантирам, че всички пътници ще си получат багажа на 100%, след като успеем да вдигнем автобуса", каза Кирил Чачев, организатор транспор вътрешни линии от фирмата.
Според него, причина за произшествието са пътните условия, имало и съмнения за спукана гума, той изключва заспиване на шофьора.

Водачът зад волана е с 3-годишен стаж в "Юнион Ивкони" и това му бил първи курс за деня. Двамата шофьори му позвънили веднага след инцидента, информирали, че няма как да се отворят вратите и започват да разбиват стъклото отвътре.

Според Чачев, рейсовете им разполагат с нужното оборудване. Нямало основания да се възстановяват пътни разходи на превозваните хора, освен ако това не поискат двете жени, отпътували с лека кола.

Източник: в. "Труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: