Шопинг център, офиси и апартаменти заменят бившия хотел "Империал" в сърцето на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:43 / 28.06.2019
8392
Активна работа по възстановяването и надграждането на култова сграда, паметник на културата, кипи на площад "Независимост" във Варна, видя репортер на Varna24.bg.

Работници вече разчистват вътрешността на някогашният гранд хотел "Империал", който по адрес се води на ул. "Шопен" до шадраваните в сърцето на морската столица.

Шопинг център, офиси и апартаменти ще приюти след реставрацията си сградата, известна сред варненци като "Къщата с гълъбите".

Според информационната табела работата върху постройката, започнала през май, трябва да приключи за 6 месеца.

Сградата е проект на инж. Йосиф Х. Стоянов от 1932 г. В годините хотелът става Военно окръжие и дълго време остава такова. 

Някога гранд хотел "Империал" е бил разположен най-близо до варненската Община. Понастоящем старата общинска сграда не съществува, съборена е през 50-те години на миналия век във връзка с разширяването на площад "Независимост" и изграждането на фонтаните. 

С течаща топла вода, бани във всяка стая и централно парно отопление, захранвано от мощен котел в приземния етаж, "Империал" съперничел на всеки друг луксозен гранд хотел във Варна.

Руините на хотела дълги години бяха използвани не само от гълъбите, но и от наркомани и бездомници. 

По информация на главният архитект на Община Варна Виктор Бузев за медията ни, фасадата на сградата ще бъде реставрирана, а самият обект ще бъде отдаден за луксозни магазини, офиси и апартаменти, но проектът има всички нужни документи и съгласувания от Министерството на културата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).