Ще дадат ли 15 г. затвор на 19-годишен, причинил тежко ПТП след употреба на наркотици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:07 / 23.01.2018
1389
Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд с обвинителен акт 19-годишния водач Селим А. за причиняване смъртта на велосипедист в тежко пътнотранспортно произшествие след употреба на различни видове наркотични вещества. Престъплението по член 343, ал. 3, предл. 2, буква "б", във връзка с ал. 1, буква "в" от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Тежкият пътен инцидент станал на 3 септември 2017 г. на главния път Варна - Бургас. Подсъдимият Селим бил правоспособен шофьор едва от година и три месеца. Няколко дни преди инцидента, както и в деня, в който се качил на автомобила на негов познат, той употребил различни наркотични вещества. Назначената по делото съдебно-химическа експертиза открила в кръвта на 19-годишния младеж наличието на три вида наркотици, сред които метамфетамини, марихуана и амфетамини.

Селим А. предприел рязко изпреварване на два автомобила, които се движели преди него. На пътното платно се движел и 32-годишният велосипедист Г.Т. Колата на подсъдимия се занесла и завъртяла, като ударила с предната си част задното колело на велосипеда на пострадалия Г.Т. От удара тялото му било изтласкано и паднало на около 24 метра от мястото. След няколко завъртания колата на Селим преминала през тялото на младия велосипедист.

Заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза установила, съчетана черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма, несъвместима с живота.

Предстои делото срещу 19-годишния Селим А. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).