Ще измият центъра на Варна при затопляне на времето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:04 / 10.02.2017
3440
Измиване на централната градска част в момента не се предвижда, защото все още през тъмната част на денонощието температурите падат до /-3/-/-2/ градуса и има голяма вероятност след масивно обмокряне фугите на паветата да бъдат компрометирани. 

Това каза за Радио Варна Николай Няголов, директор на дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" /УСКОР/. По повод неодобрението от страна на варненци за останалите купчини замърсен сняг в центъра, Няголов отговори, че те са "отпадък, който вече е замърсен с пясък и не може да бъде изхвърлен нито в зелените площи, нито в градинките, и че сметопочистващите фирми веднага ще вземат отношение за пясъка, който е останал от разтопяването на снега".

За януари с 500 лв. е глобена една от фирмите, но по отношение на документацията.

"Надявам се, че за всички увредени плочки, колегите от "Инжинерна инфраструктура" ще направят всичко възможно да се потърсят: по гаранционните срокове за новите, а за старите - да бъдат заложени средства в капиталовата програма на съответната дирекция".

В план-сметка " Чистота" за 2017 г. са заложени 10 млн. 251 хил. 792 лв., в т.ч. ръчно и механизирано почистване на улици, спирки, площади, тротоари, подлези, пешеходни зони, алеи, детски и спортни площадки и други обществени територии. За миенето с автоцистерна с маркуч или дюзи и оросяване на улици, площади, тротоари, спирки са заложени 5 млн. 429 хил. лв.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).