Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ще останат ли варненските заведения и хотели празни по празниците?
Автор: Пламена Николова 13:56 / 24.11.2021Коментари (0)2019
© Varna24.bg
"Сравнително слабо върви подготовката за 8-ми декември, Коледа и Нова година във Варна, но все още има достатъчно време до тези празници. Декември по принцип винаги е бил силен откъм фирмени партита, но от миналата година те секнаха. По това време бяхме тотално затворени, тази година хората са наплашени, много е тежко. Въпреки това аз съм оптимист, защото българинът обича да разпуска и се забавлява и съм сигурен, че ще успеем да създадем една приятна атмосфера, в която хората да забравят за проблемите си и се насладят на празниците".

Това сподели за Varna24.bg Марин Сотиров, зам.-председател на Сдружението на заведенията в България. Относно това дали хората в бранша имат полезен ход за справяне с кризата, той заяви:

"Полезен ход е единствено да ни се изпълнят исканията - безплатните тестове наистина да станат безплатни, защото народа обедня. Имайки предвид ситуацията, в която се намираме, може да стане и още по-зле. Токът за бизнеса се вдигна драстично с близо 5 пъти. Като прибавим над 80% спад в оборота няма как да издържим повече от месец. 

Срещу заповедта за зеления сертификат сме завели колективен иск, но това е дълъг и тежък процес и като се има предвид, че в световен мащаб няма спечелено дело, нямаме надежда. Аргументите са, че животът и здравето на хората са над всичко, така че нямаме шанс да спечелим подобно дело, въпреки пропуснатите ползи и удар по бизнеса.

Надяваме се, че този зелен сертификат е единствения ни шанс да имаме възможността да работим, а не да бъдем затворени без обезщетения, но той трябва да важи за всички търговски обекти, за държавна и общинска администрация, за да не рефлектира само върху нашия бранш. Освен това искането ни е зеленият сертификат и тестовете да важат само докато сме в тъмночервената зона. Ако навсякъде важи това изискване няма да губим и кадрите си, защото навсякъде изискванията ще са еднакви", коментира Марин Сотиров. 

Ето какво сподели за Varna24.bg и Павлин Косев, председател на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите във Варна:

"Продължаваме да сме в предизвикателство след предизвикателство. Все по-трудно, различно и динамично се променя обстановката. Връщам се през юни, когато ни заляха дъждовете, след това нестандартния летен сезон, при който ни заляха туристи и ни хванаха неподготвени и без персонал...С пандемичната обстановка след това се усложниха нещата. Колкото да си мислим, че ставаме все по-адаптивни, толкова излизат все нови предизвикателства, които ни карат да се съобразяваме с новите условия. 

В навечерието сме на коледно-новогодишните празници и фирмени мероприятия. Време, в което всяка една фирма иска да награди персонала си, да го почерпи, да разпуснат хората в неформална обстановка. Има голям интерес от страна на фирмите. Зеленият сертификат, колкото и да го отричаха доста колеги, е мотиватор и възможност за нас. За новогодишните пътеки много слабо вървят записванията, въпреки интересът. Много хора се притесняват дали няма да са в карантина, непредвидими са нещата.

Студентският празник за градските хотели не е активно мероприятие. Студентите наемат къщи, ходят по планиските курорти. При нас в курортите имаше преди години организация, сега повечето хотели са затворени там. Така че, не очаквам масови мероприятия, повечето фирми са с по 10-15 служители. 

Относно това дали са се наложили драстични съкращения, ние лятото го изкарахме с едно ядро от персонал. Наехме малко сезонни служители, мениджърските ни екипи бяха влезли сериозно в производствения процес. Сега чистим отпуски, но масови съкращения нямаме", обясни Павлин Косев. 

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 14896
29.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: