Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ўе създаде ли напрежение "син€та зона" във ¬арна?
јвтор: ѕламена Ќиколова 09:34 / 06.07.2018 оментари (9)6782
© Varna24.bg
¬ отворено писмо от ѕѕ "ƒемократична Ѕългари€ Ц ¬арна" до кметът »ван ѕортних и областни€ управител —то€н ѕасев се задават н€кои важни въпроси относно въвеждането на "—ин€та" зона в града. Varna24.bg ги публикува без редакторска намеса:†

—лед почти десетгодишни усили€, най-после предстои въвеждането на "—ин€ зона" в централната част на ¬арна. »ма обаче факти, които силно притесн€ват хората и буд€т недоумение. ѕроектът "—ин€ зона" на гр. ¬арна отлага предварително оповестени€ си старт, вече повече от месец и половна. ѕериодично излизат прессъобщени€ на ќбщина ¬арна и "ќбщински паркинги и гаражи", с които се анонсира "скорошни€т" старт на зоната. Ќесигурността, ко€то се създава у хората, на първо м€сто ще доведе до дезинтересиране на гражданите, да след€т кога точно ще възникне задължението за плащане на такси за престой и глоби за неправилно паркиране. “ака ще се провали действието на оповестителната и информационна част на проекта.

”бедени сме, че н€ма гражданин и гост на града, който да не е забел€зал информационните табели в рамките на "—ин€ зона" Ц ¬арна .
—поред указани€та на ќбщина-¬арна, след като се разчерта€т местата за паркиране, в продължение на един месец там ще може да се паркира безплатно. «а сметка на това, всеки, който не е паркирал в разчертаната "зона", ще бъде глоб€ван по правилата на "—ин€ зона".

“ова решение е смущаващо и създава предпоставки за двоен стандарт и транспортен хаос. To обезсмисл€ основното предназначение на У—ин€та зона" Ц да облекчи трафика и да създаде удобства за бизнеса и гражданите. ќт него прозира единствено намерението, целенасочено да се създадат услови€ за мнoжество нарушени€, които да бъдат санкционирани, и с това да се увеличи финансови€т резултат на оператора на зоната. ќсобено потърпевши ще бъдат живущите в района на "—ин€ зонаУ, тъй като с разчертаването й, бро€т на местата за паркиране стана значително по-малък, отколкото досега.

Ѕихме искали да ви напомним, че в разгара на л€тото проблемът с паркирането в този район е най-сериозен. ќт свършеното до момента е видно също, че умишлено или поради некачествено планиране, местата за паркиране не са разположени по начин, по който да бъде усвоено оптимално наличното пространство. —читаме за недопустимо, в най-натоварени€ сезон от годината, Oбщина ¬арна волно или неволно да задълбочава проблемите с паркирането.

ќбръщаме се публично към вас от името и на много граждани, с искане да предотвратите прилагането на този двоен стандарт! јко ще се въвежда "—ин€ зона", т€ тр€бва да бъде еднакво валидна в пълни€ си обем, както за ползвателите, така и за нарушителите, от момента на ефективното си стартиране. ¬с€ко друго решение ще създаде сериозно напрежение!ќще по темата: общо новини по темата: 167
10.09.2019 »
16.08.2019 »
14.08.2019 »
13.08.2019 »
29.07.2019 »
10.07.2019 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.07.2018 г.
0
 
 
Ќадписите за т.н. —« ги има  ой ще сложи и надписи на бусовете в т.н. √“ ¬се пак н€кой гост на ¬арна ползва и това чудо жарненско...
+1
 
 
ћного неграмотно разчертаване!«а мен си е чисто отбиване на номера.Ќа н€кои места маркировката е поизтрита вече.ќколо нас след определ€не на местата за паркиране се оказва,че почти н€ма такива!!!
-1
 
 
ƒо сега бвше безплатно и обикал€х 15 мин.за да паркирам през 4 улици от м€стото където живе€,сега ще плащам и пак ще обикал€м,защото половината улица е вело але€,а другата половина е платно по което се движат колите!”жаса е гол€м за живущите и л€то и зима и мисл€,че ние сме ощетени да упражним правото си на живущи в района!
0
 
 
“ази "син€ зона" си е „»—“ –≈ ≈“ Ќј ќЅў»Ќј“ј!!! “€ не ти гарантира м€сто - хем плащаш, хем пак си губиш времето да търсиш м€сто! ¬место тази глупост, да б€ха направили безплатни паркинги в центъра! Ќо от т€х н€ма далавера... :(
Aнонимен
на 06.07.2018 г.
+1
 
 
Ќяћј ƒќ—“ј“Џ„Ќќ ѕј– ќћ≈—“ј. ’≈ћ ў≈ ѕЋјўјћ≈ «ј —»Ќя «ќЌј ’≈ћ Ќяћј ƒќ—“ј“Џ„Ќќ ћ≈—“ј » ў≈ Ќ» √ЋќЅя¬ј“ “ќ¬ј Ќ≈ ≈ Ћ» –≈ ≈“
0
 
 
син€ зона нещо най хубаво какво ще се случи във ¬арна, но наистина много важно за да глоб€ват нарушители, иначе ако законопослушни граждани паркират правилно и плащат за това, а нарушители нищо не плащат, това е само ще стимулира повече нарушени€ с паркиране.  онтрол е много важен, иначе н€ма смъсл.
Aнонимен
на 06.07.2018 г.
+2
 
 
местата за паркиране не са разположени по начин, по който да бъде усвоено оптимално наличното пространство. конкретен пример ул. цар —амуил в горната част. некачествено планиране.некадърни служители.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« —ептември 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
ћестни избори 2019
Ѕойни изкуства сезон 2017/2018
Ћ€то 2019
ѕроверки в култови хотели в ѕловдив и —офи€
ƒве жени загинаха при ужас€ваща катастрофа край ¬арна!
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: