Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ще търсят ново място за неделното градско хоро до Морската
Автор: Екип Varna24.bg 19:02 / 29.03.2024Коментари (0)2460
©
Община Варна съвместно с инициативата "Хоро се вие, извива" ще потърсят ново обществено място за провеждане на традиционното неделно хоро, което се организира на входа на Морската градина. Това стана ясно по време на приемния ден на заместник-кмета по обществен ред и сигурност Илия Коев. Организаторите разказаха, че в събитието се включват възрастни хора и малки деца, а силното лятно слънце може да застраши здравето им. Затова те поискаха ново място за хорото през летните месеци, съобщи Общината.

По време на приемния ден граждани сигнализираха за неизпълнението на заповед за премахване на незаконен строеж в района на кв. "Бриз", който е причина да се ограничи достъпът до имотите им. По случая многократно са подавани жалби до всички институции, а по казуса се води досъдебно производство.

След проверка от страна на заместник-кмета се установи, че на 18 март 2024 г. от район "Приморски" е издадена заповед за премахване на незаконен строеж и предстои тя да бъде изпълнена в законовия срок, увери гражданите Илия Коев.

За неразбирателство и междусъседски спорове заради поставена ограда в имот с общ заход към жилищната част, алармираха други граждани по време на приемния ден.

Изградената ограда е постоянен обект на вандализъм, правят се непрекъснати опити да бъде съборена и демонтирана, споделиха гражданите. На мястото ще бъде извършен оглед и проверка от екип на Община Варна и ако се установи извършител, ще бъдат наложени санкции за вандализъм, подчерта Коев.

Възрастни хора, живеещи на първи етаж в кооперация на ул. "Страхил" 20 се оплакаха от дългогодишни проблеми с инфраструктурата около жилището си. По думите им, тротоарът е прекалено малък, което създава непрекъснати предпоставки маневриращи автомобили да се удрят в балкона на апартамента им.

Адресът ще бъде проверен и съвместно с Дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" ще се потърси решение за ограничаване достъпа на автомобили до жилището на гражданите, увери Коев.

Следващият приемен ден на заместник-кмета е на 26 април от 13:00 часа. Гражданите могат да записват часове на телефон 052/820-283.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
Изграждане на Национална детска болница в София
Мигрантски натиск към България
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: