Ще забранят паркирането по тази варненска улица?

Автор: Велизара Ангелова
Коментари (4)
20:29 / 13.03.2024
16298
Съветниците дадоха съгласието си да се поставят знаци, забраняващи паркирането по ул. "Орех", която води към Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов". Освен че всяко междучасие по улицата се движат ученици, при евентуален инцидент в двора на училището не могат да влязат специализирани автомобили, съобщиха от Общински съвет-Варна.

Това е само част от нещата, разгледани на заседанието на ПК "Обществен ред, сигурност и безопасност на движението", на което бяха изслушани представители на различни неправителствени организации. 

Членовете на комисията одобриха също изграждането на пешеходна пътека тип "зебра" по бул. "Христо Смирненски", при началото на ул. "Латинка". Дадено бе съгласие да се поставят антипаркинг колчета върху тротоар на ул. "Уста Колю Фичето" №62.

Одобрено бе и предложението общината да поеме инициативата да поддържа и доразвива интерактивна карта на пътнотранспортни произшествия във Варна. Картата е изготвена, но е необходимо ежегодно да се актуализира, бе изтъкнато в зала "Пленарна".

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).