Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шум от мотори буди варненци
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 06.10.2015Коментари (6)3094
© Bulfoto
Шум от пистови мотори и организирането на среднощни гонки от мотористи по централните булеварди тормози варненци. Пистовите мотори развиват хиляди обороти в минута, а премахнатите заглушители на ауспуха правят шума още по-силен.

Въпреки че още преди старта на летния сезон от КАТ Варна предприеха мерки срещу гонките на мотористи в града, а именно всички светофари в центъра и натоварените булеварди да работят денонощно, среднощният шум от преминаващи по варненските булеварди мотори става все по-често явление. Инспектор Велико Маринов от Пътна полиция обясни пред Дарик, че това се дължи не толкова на организирането на незаконни гонки, колкото на премахнатите заглушители на ауспуха на някои от моторите.

"Наистина има получени сигнали от граждани за шума от движението на мотоциклети по основните булеварди на Варна - "Владислав Варненчик", "Сливница", "Осми приморски полк" и др. Предприети са мерки за засилен контрол на водачите на тези превозни средства. В тази връзка бе изготвен план и се провежда специализирана полицейска операция за ефективен и ежедневен контрол на тази категория водачи.

От средата на август до момента общо 18 са санкционираните мотористи, които са карали без каска, с неизправни или нерегистрирани мотори или без свидетелство за управление. В това число са и тези, които са премахнали заглушителите на превозните средства. 

Инспектор Маринов коментира, че когато се установи такъв случай моторът на водача се спира от движение, а на моториста се налага глоба. "Има случаи, в които липсват части от заглушителите. Моторът на водача се спира от движение, докато не отстрани неизправността", обясни Велико Маринов.

За проблема призна и Борис Трифонов, който е член на един от мотоклубовете във Варна. Трифонов също обясни шума от моторите с липсата на заглушители на ауспуха, като по негови думи по-рядко става въпрос за организирането на незаконни гонки.

"Не мисля, че в града е подходящо за подобни състезания. Аз карам мотор, но не съм чувал някой да организира такива гонки. Тези, които се състезават, може въобще да не са от Варна. В Гърция и Италия по улиците се движат повече мотори, отколкото автомобили. Не виждам защо някой трябва да членува в клуб, за да кара мотор. Да се правят гонки в града е безсмислица, опасно е както за моториста, така и за околните. Не съм чувал да има такива състезания във Варна. Това, че на някой мотор му е шумен ауспуха, е отделен въпрос. В Италия например за всеки ауспух има лиценз дали отговаря на изискванията и може да се ползва в градски условия", обясни варненският моторист.

Според Трифонов причина за развиването на високи скорости от мотористите в града е качеството на изцяло ремонтираните булеварди и по-добрата инфраструктура, която има града, за сметка на извънградска среда. "Във Варна няма място, на което може да се провеждат гонки", признаха от КАТ.

Борис Трифонов допълни, че най-близкото място за състезания, е в близост до Букурещ. "Там има изградена писта и дори се провежда шампионат за любители мотористи, в който участват и няколко души от Варна. Когато човек кара на писта започва да преценява опасността по съвсем различен начин - например, че отсреща няма да му излезе "Голф", както става обикновено", каза още варненският моторист.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ВСЯКА ВЕЧЕР МЕЖДУ 11 И 02 ЧАСА ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЧИВА - МОЩНИ РЕВОВЕ,КОИТО СЕ ЧУВАТ НЕ САМО ПО БУЛ"КНЯЗ БОРИС 1" НО И ОКОЛНОСТТА...НЯМА КОТ,НЯМА ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ...ХОРАТА СИ ПОЧИВАТ ИЛИ СА ЗАЕТИ С ДРУГО...
+1
 
 
Всяка вечер стане ли 22ч и се започва.Нека една вечер КАТ да застанат на бул.Владислав до мол Варна и ще разберат за какво става дума.Гонки се правят от Двете кули до Макдрайв и обратно.Това е всяка вечер.
+1
 
 
Преди десетина дни писах по този повoд мейл на ел.поща, която са обявили за предложения и сигнали- kat-varna@mvr.bg. Никакъв отговор. Ако повече хора пишат, може и да се задействат.
Aнонимен
на 06.10.2015 г.
0
 
 
За гонки на мотори не съм чувал и аз, но рейсърите с автомобили се събират на 2-3 места в града и не е кой знае какъв проблем да се дебнат: Паркинга на гранд мол ниво 1 1/2 , Паркинга на пикадили 24ч и магистралата.... Не всички мотори са толкова шумни, но в общия случай мотористите слагат шумни гърнете понеже шофьорите "не ги виждат" та поне да ги чуят.
+1
 
 
Лъжа ли е?Елате на мол Варна към 23-24h да видите какво става!По Владислав,по Христо Смирненски...шумни автомобили и мотори какво правят!Къде е КАТ?Ако аз карам без фарове ще ме спрат но тези не биват наказани!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: