Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шумоизолиращи бариери ще бъдат поставени около заведенията на открито във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:21 / 22.06.2016Коментари (5)2607
© Varna24.bg
Шумоизолиращи бариери ще бъдат поставени около заведенията на открито във Варна през следващия летен сезон, необходима е и промяна на нормативната база, свързана с високите децибели в местата за развлечение - това обсъдиха на работна среща в Общината управители и собственици на заведения, представители на Регионалната здравна инспекция и заместник-кметът по обществен ред и сигурност Тодор Иванов.

Всички бяха единодушни, че музиката в заведенията се чува още по-силно след полунощ през лятото, проблемът е не само в жилищните комплекси, но и в курортите. Управителят на една от популярните дискотеки в централната част на Варна, Детелин Цветанов заяви, че децибелите там ще бъдат намалени.

Андрей Василев- търговски директор на концесионера на градските плажове предложи промяна в наредбите и закона за здравето, свързани с нивата на шум от заведенията. Според него освен в наредбите на морските градове, изискванията за шумоизолация на заведенията или изграждането на шумоизолиращи стени, трябва да бъдат вписани и в Закона за здравето. Василев смята,че варненци ще бъдат толерантни към важния за града туристически бизнес, но превишаване на шума може да се допуска само в петък вечер, а не през седмицата, когато хората са на работа.

Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Тодор Иванов заяви, че целта е не да се санкционират заведенията, а чрез проверките на полицията и Общината да се постигне баланс между интересите на хората, които идват, за да се забавляват и тези, които живеят и работят в Морската столица.


Източник: БНР








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.06.2016 г.
0
 
 
Добра идея, защо пък да не се направят? Заведения има във всеки град, лятото пак ще е лудница от туристи и хора дошли да се забавляват
Aнонимен
на 22.06.2016 г.
0
 
 
АЛООО кви пенсионери хората ще спят ли или ще будуват цяла нощ заради група пияни надрусани момченца и момиченца на по 18-35 години като се прибират викат като ненормални е как човек да се наспи и да отиде на работа в 8 часа ?!направо се затваря заведението глоба 10000лв .Обаче дискотеката е на мутри същите управляват града как да стане.
0
 
 
Сега дано да спрат да мрънкат пенсионерите, че им пречил шума.
+1
 
 
Идеята е добра, заведенията по крайбрежната алея привличат много туристи и шумни компании но трябва да се помисли и за тези които искат да си почиват. Именно за това биха послужили и тези шумоизолиращи стени. Подкрепям идеята
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: