Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Швейцарци оценяват по евростандарти УМБАЛ “Св. Марина”
Автор: Екип Varna24.bg 14:01 / 05.11.2009Коментари (0)468
Тридневен одит на швейцарска делегация започна в четвъртък в УМБАЛ "Св. Марина". Това е поредната среща на двете страни в изпълнение на ангажиментите по българо-швейцарския проект между варненската университетска болница и болница "Инзелшпитал" в Берн, съобщи координаторът на проекта д-р Диана Петкова. В делегацията са г-жа Рут Шнайдер и Стефан Ото от болница "Инзелшпитал", както и проф. Урс Бухер и г-н Майк Оберхолцер, които са представители на сдружение SAQ и са одитори на фондация FQM от Брюксел. Целта на одита е да се валидизира болницата за присъждането на второ ниво Recodnised for Excellens, т.е. делегирането на едно признание за високо качество.

УМБАЛ "Света Марина" е единствената институция в страната не само в здравеопазването, а и във всичси останали отрасли, която ще получи този знак за качество, признат и одитиран от експерти от чужбина, в т.ч. и от Брюксел, който естествено свързваме с институциите на Европейския съюз. Контактите между двете болници съществуват от 1997 г., като вече с влизането на България в Евросъюза те са на качествено ново ниво и варненската болница получава ново международно признание. Самите швейцарски гости споделиха, че много малко са структурите и институциите в Европа с подобна оценка и дадоха за пример, че дори партньрът в проекта - болница "Инзелшпитал" в Берн има сертификат за определени структури, като цялото звено все още не е кандидатствало за тази оценка.

Проф. Урс Брюхнер бе изключително впечатлен от хората в болницата, които имат много добра обвързаност с работното си място и оценяват къде работят. Самото управленческо звено в лицето на ръководения от изпълнителният директор проф. д-.р Красимир Иванов, дмн мениджърски екип впечатлява с ясните цели, с високата инициативност и хъс при тяхното осъществяване. Работи се по значими проекти, осъществявани в оптимално кратки срокове, като знаят как да използват резултатите за практическото развитие на болницата, каза още проф. Брюхнер.

Г-жа Рут Шнайдер, която от 9 години насам ежегодно посещава варненската болница, сподели че в Европа този модел е въведен във всички болници единствено в Люксембург. Тя даде отлична оценка на високите технологии и модерната апаратура на УМБАЛ "Св. Марина". Г-жа Шнайдер оценява стремежа и мотивирането на ръководството и сътрудниците да се учат от най-добрите и най-вече бързината на промените и гъвкавостта в реализирането на проектите. Според нея в това отношение дори самите швейцарски партньори има какво да научат от УМБАЛ "Св. Марина".

Д-р Дияна Петкова съобщи още, че одитът на болницата ще продължи до понеделник, когато се очаква и обявяването на резултатите и оценката след запознаването с дейността на всички нива в структурата на здравното заведение като едно единно цяло.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: