Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сигнал до Varna24.bg: Необезопасен строеж притеснява варненци
Автор: Екип Varna24.bg 17:10 / 13.03.2023Коментари (6)6677
Читател на Varna24.bg се свърза с медията ни, за да изрази притеснението си относно необезопасен строеж в морската ни столица. Даваме му думата сега и качваме писмото без редакторска намеса:

От около година срещу входове 6 и 7 на блока на ул. "Петко Стайнов 12", непосредствено до блока на ул. "Флора 8", строителна фирма Стинекс (според винилите на загражденията) строят усърдно нова кооперация. Строителите работят без каски и без да са обезопасени по какъвто и да е начин, както можете да видите на прикачените снимки. Строежът има предпазни ограждения и се предполагаше уж, че е обезопасен, но на 02.03 открих, че моята и още 5-6 коли на съседи, които са паркирани на паркинга между входовете и строежа, извън огражденията на обекта, както се вижда и на снимките, са заляти с бетон при леенето на поредната плоча. 

Заедно с приятелят ми опитахме да свалим засъхналите петна на автомивка безконтактно (с вода и пяна), но за жалост, петната си останаха невредими. Опитахме да премахнем едно малко петно от автомобила, но установихме, че премахваме лака, заедно с бетона. Той се върна до обекта, с цел да намери ръководителя/отговорното лице на обекта. Влязъл напълно спокойно и необезпокояван през дървена врата, без да се вижда охрана никъде, отишъл до двата контейнера, намиращи се на 3-4 метра от издигнатата сграда, но и в тях не намерил никого. Чул гласове на работници, намиращи се на последен етаж от сградата (4ти или 5ти). Докато гледал нагоре към покрива, за да сигнализира на работниците, че е там и да поиска информация за отговорно лице, видял само една кофа, която се подала от покрива и изсипала строителни отпадъци на по-малко от един метър от него, без да погледнат изобщо надолу, а предвид лесния достъп, там можеха да стоят и играещи си любопитни деца, които са влезли вътре. След като се провикнал, се появило лице, което му дало номер на техника на дадения обект. 

Свързахме се с техника (Цветан Милушев), който ни обясни, че са виновни подизпълнителите, които при полагане на бетона не били забелязали какво е станало, и че те са замърсили автомобилите извън ограниченията на обекта. Техникът организира бригадира (Светлан) от фирмата подизпълнител, да дойде към обекта и да разрешим проблема, обеща, че ако не се намери решение на ситуацията, ще ни свърже със собственика на фирма "Стинекс". Докато чакахме да пристигне Светлан, видяхме, че един от увредените автомобили (Пежо 206 със силно олющена боя и липсващ лак по цялата кола) е на един от работниците от обекта, като петна бетон си стояха по целия автомобил. Тоест няма начин да не са забелязали, че са увредили паркираните коли.

 След като пристигна бригадирът, се направи на разсеян, не били разбрали, че са посипали бетон върху колите. Предложи да заплатят за почистване на автомобила в автомивка, като се вземе съответно касов бон. Съгласихме се като договорката беше да не се наруши лакът и боята на автомобила в процеса, и ако се случи това, да се покрият и разходите за възстановяването им.

След известно търсене на автомивка (като доста автомивки отказаха с аргумента, че бетон се премахва единствено със полиране и пастиране, тъй като нарушава лаковото покритие и боята и няма как да бъде свален с препарат), намерихме една не малка автомивка, която премахна повечето от релефните петна, но все пак останаха петна от бетон по лака и покритието се наруши. Казаха, че пастирането на автомобила ще струва 250-300 лв. (като това беше най-ниската цена, която получихме при търсене за такъв вид услуга). Свързахме се същия ден с техника, който каза, че ще се чуем в понеделник (на 6-ти март). Каза, че няма проблеми да покрият полирането и пастирането, но условието им е да закараме автомобила при техен доверен майстор, който да го направи. Съгласихме се, единственото, което искахме е колата да бъде възстановена във вида, в който беше, преди да излеят бетон отгоре ѝ.

На 06.03.2023г. се опитахме няколко пъти да се свържем с техника безуспешно, единствено получихме няколко СМС-а с текст, които съдържаха номера и името на бригадира, "Звъннете на този човек" и "Аз съм в София". Свързахме се със Светлан, който ни каза да се чуем на 07.03 (вторник), защото не е в града.

На 07.03. се свързахме отново със Светлан, който ни обясни че е намерил един препарат, който премахва бетон, но не възстановява лак, естествено. Пробвали го върху един автомобил и нищо му нямало, а бетонът бил отстранен напълно. Попитахме дали става дума за Пежото без лак и наполовина останала боя, като отговорът му беше положителен. Свързахме се с фирма "Стинекс", използвахме номера от винилите на обекта. Дадоха ни да разговаряме с "отговорника на обекта", който не се представи. Изслуша какво е станало, каза ни, че днес се е запознал със случая, ще намери решение и затвори. На 08 и 09 се опитахме да се свържем отново с тях, но никой не вдигна, не ни върнаха и обаждане.

Към днешна дата ни е напълно ясно, че няма да ни бъдат възстановени никакви разходи за отстраняването на бетона, единствено желаем да се вземат мерки и строежът да бъде обезопасен и фирмата строител да си понесе последиците за изливането на бетон, извън огражденията на строежа, както и да се знае за рисковете, които очевидно крие паркирането в близост до този строеж, било то и извън неговите ограждения. Все пак в нашия блок (на ул. "Петко Стайнов 12") има и детска кухня, със същият успех, с който са посипали бетон по колите, може утре, леейки следващата плоча, да го посипят и върху някоя майка с детенце, която се качва в колата си... Нужно ли е да стане белята, за да се вземат мерки?








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.03.2023 г.
0
 
 
Не знам каква сте госпожица или госпожа първо вашият приятел няма право да влиза във строителен обект без разрешение дори и вратата да е била отворена няма право да влиза,второ няма и каска какво прави той чак до контейнера,трето бяха ни откраднали малък ъглошлайф и саблен трион за рязане на тухли и удължител и се чудехме къде са,във последствие разбираме че въпросният мъж най вероятно е влязал във строителния обект да краде,не знам не сме го видели предполагаме цялата бригада че той е крадеца
Aнонимен
на 13.03.2023 г.
0
 
 
Докривяло му на човека, че имало няколко пръски бетон по колата, па си излял и прелял мъката в трогателно писмо до медиите. Па да клепа колко може, барем им накриви калпаците
Aнонимен
на 13.03.2023 г.
0
 
 
то само там да работиха без каски
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
Детски градини и ясли във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: