Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сийка Кацарова: Със СПА и балнеология можем да привлечем по-висок клас туристи
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 27.09.2016Коментари (0)1066
© Черно море
Със СПА и балнеология можем да привлечем по-висок клас туристи в българските курорти, убедена е Сийка Кацарова - зам. председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на ЕСПА. Тя е в курорта "Св. Св. Константин и Елена" във връзка с третия конгрес на организацията. 

"Нашият конгрес не случайно се провежда тук. Смятаме, че е време нашите черноморски курорти, които притежават минерален ресурс като "Св. Св. Константин и Елена" да започнат да работят по-усилено по една програма, свързана с развитие на балнео-, СПА и уелнес туризма. Това е единственият начин да елиминираме сезонността в туризма. Развитието на балнео-, СПА и уелнес туризъм, заедно с културно-историческия е правилната крачка в тази посока" - коментира за медийна група "Черно море" Сийка Кацарова.

Тя подчерта, че през последните 10 години в България са направени милиони евра инвестиции в хотелска и курортна инфраструктура. 

"Българския съюз по балнеология и СПА туризъм успя да координира през 10-те години на своето съществуване един добър екип, в който влизат и представители на държавната власт в лицето на министерството на туризма и министерството на здравеопазването, общини, експерти и университети. Всички ние имаме една и съща мисия - да направим България разпознаваема на европейската СПА карта" - категорична е Сийка Кацарова.

Зам. председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм каза още, че в годишния форум на организацията се включват и световни експерти, сред които председателят на ЕСПА Тиери Дюбоа. 

"Те са тук, за да споделят своя опит и да чуят какви идеи имаме за развитие на нашия продукт, да ни дадат препоръки, ние да дадем нашата визия, защото ние сме в Европа и налагаме марката европейски СПА туризъм. Европа се отличава от другите континенти по това, че има изключителен минерален ресурс. България е на второ място по наличие на минерални извори, имаме древна традиция от римско и тракийско време. Трябва да използваме пълноценно тези дадености" - допълни тя.

60% от туристите, които избират балнео, СПА и уелнес са българи, 20% са представители на балкански страни - Македония, Сърбия, Гърция, Румъния. Българските балнео и СПА курорти посрещат също така гости от Израел и Русия. Германците избират основно Черноморието, съобщи Сийка Кацарова. "Нямаме точна статистика колко са хората, които са избрали балнео, СПА и уелнес услуги, но от нашата вътрешна анкета в рамките на съюза, ръстът тази година е около 5%" - каза тя. Според нея едно от основните предизвикателства във връзка с развитието на този вид туризъм е осигуряване на целогодишна достъпност на курортите, тъй като туристите искат да достигат бързо до избраните дестинации, а някои летища в страната работят сезонно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
Изграждане на Национална детска болница в София
Мигрантски натиск към България
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: