Силен финал на Европейския музикален фестивал Варна 2016

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:05 / 25.04.2016
982
След серия от успешни концерти Европейският музикален фестивал Варна 2016 ще представи пред публиката в морския град своя силен финал - пиано рецитал на Евгени Божанов. Последната проява на пролетния варненски фестивал е на 28 април от 19.00 ч. в Градската художествена галерия. Концертът е от модула "Български звезди от световния подиум" и ще ни срещне с един изключително ценен на високите световни подиуми музикант.

Изпълнител с ярък и самобитен артистичен профил, Евгени Божанов е от творците, чието изкуство не оставя никого равнодушен. Световната музикална критика го сравнява с младия Владимир Хоровиц, а в. Star Telegram пише за него: "Изпълненията му са магнетични, с изключително богата, поетична интензивност и благородно чувство, ...от началото до края той беше изумителен".

На страниците на в. Култура критичката Лили Големинова го определя като едно от онези редки дарования, които виждат "през матрицата": "Изключителен пианист! От онези, които без никакво усилие извличат от рояла истинско "форте", което се носи над оркестъра точно колкото трябва, от онези, които следват своите собствени вътрешни усещания, щедро споделяйки ги със слушателите, от онези, които съумяват да намерят тънката линия на баланса между романтиката и овладяната емоция, които се впускат в музиката без страх, увличат публиката, разхождат я из различни светове и след това я връщат в реалността... Защото у него го има онова, необяснимото - дуендето - което може да го направи част от развитието на клавирната музика. Стига да продължава да следва себе си."

Огромният талант носи на Божанов престижни награди от най-реномираните конкурси в света като "Ван Клайбърн" в САЩ, "Кралица Елизабет" в Брюксел, "Фредерик Шопен" във Варшава, които предопределят бъдещата му звездна кариера. Днес Евгени Божанов шества триумфално по големите европейски и световни сцени и неслучайно е определян като един от най-успешните и търсени пианисти от младата генерация.

Специално за варненската публиката Евгени Божанов ще представи стилна солова програма с творби от Глук, Шуберт и Шопен.

Концертът във Варна се осъществява с любезното съдействие на хотел галерия Графит и фирма Филбо.

Наличните билети за концерта са от 10 лв., останали са само няколко последни билета от 15 лв. Могат да се купят от Билетния център на Фестивалния и конгресен център, а в деня на концерта - час преди началото - и от Градската художествена галерия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).