Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Силистренец, разпространявал дрога във Варна ще дочака края на досъдебното производство в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 13:25 / 26.07.2016Коментари (0)838
©
Борислав Борисов, разследван затова, че притежава голямо количество наркотични вещества и ги разпространява във Варна ще дочака края на досъдебното производство в ареста. 

Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от миналата седмица, с което е била потвърдена мярката му за неотклонение «задържане под стража» и остави жалбата на обвиняемия без уважение.

Пресслужбата на съда припомня, че роденият в Силистра 30 годишен мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Трето РУП във Варна затова, че на 5 май, тази година държал 301.04 гр. марихуана и почти 20 грама амфетаминови производни, за да ги разпространява. 

На същата дата продал 2.61 гр. марихуана на наркозависимо лице. Борисов е в ареста от началото на м.май тази година.
За втори път след първоначалното задържане под стража на Борислав апелативната инстанция намира, че всички законови основания за най-тежката процесуална мярка за принуда са налични и към настоящия момент. 

Събраните в хода на процесуално следствените действия доказателства категорично потвърждават обоснованото предположение, че Борисов е извършил престъплението, за което е обвинен. От лекия автомобил на обвиняемия органите на реда иззели марихуана, а от показанията на разпитания свидетел и частичните самопризнания на Борисов, е било установено, че той е разпространявал наркотичните вещества. Престъплението е тежко по смисъла на закона, а наказанието за него е от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 5 000 до 20 000 лева. 

В материалите по досъдебното производство, което е към своя край се съдържат гласните свидетелства на няколко души, дали добри характеристични данни за младия мъж. Този факт обаче не променя и втория обоснован извод на съда, че актуална и към сегашния момент е опасността Борислав да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпно деяние. Обстоятелството, че престъплението е извършено във Варна, а обвиняемият е с адресна регистрация в с.Ситово, Силистренско, води и този съд до извода, че Борисов може да се отклони от наказателно преследване.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава постоянния арест на Борислав Борисов, привлечен като обвиняем затова, че притежава голямо количество наркотични вещества и ги разпространява във Варна е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: