Силният вятър подлуди Варна, валят сигнали в общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:02 / 29.12.2016
2524
Над 30 сигнала за материални щети, предизвикани от силния вятър - паднали клони, ламарини, винили на билбордове, части от мазилки, са постъпили от 08.00 часа сутринта до момента при оперативния дежурен в Община Варна. Няма данни за пострадали хора.

Всички сигнали се разпределят за реакция по компетенции - към общински дирекции, районни кметства, РД "Пожарна безопасност и защита на населението", ОД на МВР.

По данни на НИМХ при БАН - филиал Варна, в момента вятърът е поривист, със скорост около 18-20м./сек.

Прогнозата в Източна България до 20 ч. на 30-ти декември е за облачно време с превалявания от сняг и образуване на снежна покривка. Ще продължи да духа умерен до силен, а по крайбрежието силен до бурен вятър от север-северозапад. Минимални температури от минус 6 до минус 1 градус, максимални между минус 4 и плюс 1.

Вълнение на морето през нощта 4-5 бала, в заливите 3-4. Утре ще спадне 3-4, само в открито ще е до 5 бала. Температура на морската вода 3-4 градуса.

За Варна минимална температура около минус 2 градуса, максимална минус 1.

В събота ще продължи да превалява сняг, но привечер от северозапад валежите ще започнат да спират. Вятърът ще отслабва и ще се обръща от северозапад. Ще бъде студено.

В неделя, първият ден от 2017-та година, облачността ще намалява до слънчево. Минималните температури на места ще се понижат до минус 9 - минус 10 градуса, а максималните слабо ще се повишат.

В понеделник ще е слънчево. Вятърът, слаб до умерен, ще се ориентира от югозапад. Температурите ще се повишават.

Вълнението на морето постепенно ще отслабне и още в неделя ще стане 1-2 бала. Температурата на морската вода ще се понижи с 1-2 градуса.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).