Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Силно присъствие на българско кино във ФКЦ Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:28 / 26.04.2016Коментари (0)733
©
Новото и талантливо българско кино е акцентът във филмовата програма на Фестивален и конгресен център - Варна, през последната седмица на април и началото на май. Три емоционално разтърсващи срещи предстоят на зрителите с "Каръци" на режисьора Ивайло Христов (на екран до 28 април), "Жажда" на дебютантката Светла Цоцоркова (на екран до 5 май) и последната творба на Иглика Трифонова "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син" ( на екран до 12 май).

Героите на "Каръци" Елена, Коко, Пацо и Гошо са съученици от гимназията в малко градче - неразделни приятели и ... неудачници. Коко е влюбен в Елена, която иска да стане певица. Тя очаква с много надежди предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва малкия град, пораждайки нови любовни истории, но и разочарования. Сивото провинциално ежедневие на е заснето в черно-бяло.

В "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син" главният прокурор на Международния трибунал за войната в бивша Югославия - Катрин Лагранж, призовава в съдебната зала като свидетел сръбското селянче Деян Палич. Момчето е ключов свидетел срещу високопоставен сръбски военен, обвинен в зверства над цивилното население и в избиването на невинни хора. Показанията на Деян са решаващи, защото са конкретни и лични - според тях той е служил под командването на обвиняемия.

По всичко личи, че делото ще завърши със справедлива присъда за военнопрестъпника и това ще бъде първата голяма победа за Трибунала. Но адвокатът на обвиняемия - известен шведски юрист, воден от професионалната си амбиция да бъде основна фигура в едно от знаковите дела на "новия правов ред" на Европа, е убеден, че има нещо нередно, и предприема лично разследване в Босна. Оказва се, че истината има друго лице и всеки от героите трябва с достойнство да приеме своята съдба.

Майката, Бащата и 16-годишният им син живеят на хълм в края селото. Перат чаршафи от хотелите. Водата спира непрекъснато. Пристигат двама сондьори - баща и дъщеря, които трябва да разрешат проблема. Хармоничният свят на семейството е разбит. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов в "Жажда" е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли.

Друг акцент във филмовата програма е канадският филм "Вил - Мария" (25 април -5 май), носител на отличие от МФФ Санта Барбара 2016 - Наградата на журито за най-добър игрален филм, селектиран в официалната програма на МФФ Торонто - 2015 г. В главната роля е неотразимата Моника Белучи, която изпълнява ролята на световно известна филмова звезда, завърнала се в Монреал, за да съчетае професионалната си кариера с грижите по своя син. Семейни тайни и съдбите на медици от болница "Вил - Мария" се пресичат в една нощ, изпълнена с изпитания и надежда. "Вил - Мария" е деликатен филм за ценители на силното авторско кино, а режисурата на Ги Едоан изследва с нюанси душевните дилеми на персонажите.

За почитателите на киното предстоят филмови изкушения от Скандинавието със заглавия от предстоящите "5 и 1/2 Скандинавски визии за култура-2016"
кино за младежка публика. Филмите "Целуни ме, бе дебил" и "Его" (2 май) представят тенденциите в съвременната скандинавска кинематография, дебатираща върху проблемите на младото поколение.

За най-малките започват междузвездните анимационни войни с непобедимите Ратчет и Кланк, които ще трябва да спасят галактиката Солана от злодея Дрек. В "Ратчет и Кланк" (от 29 април до 29 май) децата ще преоткрият магията на приятелството, неочакваните приключения с космически кораби и силата на доброто.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: