Силвия Ангелова спечели стипендия "Росини"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:38 / 22.05.2012
618
В спектакъла на Росиниевия шедьовър "Граф Ори" на 28 май, в ролята на пажа Изолие, ще чуем най-младата солистка на Държавна опера Варна Силвия Ангелова. Хубавата новина около нея е, че неотдавна тя спечели конкурса за млади оперни певци в града на Росиниевия фестивал Пезаро. В надпревара с 400 певци от цял свят именно българката бе поканена за участие в поредното издание на престижния музикален форум, който дава възможност за квалификация и международни изяви на млади таланти.

От 6 юли до 17 август т.г., когато ще се проведе Росиниевият фестивал, Силвия Ангелова ще има възможност, като стипендиантка на фондация "Росини", да работи с италиански диригенти и режисьори, както и да усъвършенства вокалното си майсторство при Ланфранко Марчелети, Анна Билиарди и др. Най-добрият специалист в света за Росиниев репертоар, Алберто Дзеда, впечатлен от тембровите качества на българското мецосопрано, избира Силвия Ангелова за ролите на Маркиза Мелибеа и Мария Магдалена в постановката на операта "Пътуване по Реймс". В спектаклите на 14 и 17 август тя ще се изяви на прочутата фестивална сцена на "Teatro Rossini", в който са пели малцина български певици като Дарина Такова и Мариана Пенчева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...
Ето какво интересно събитие има във Варна днес
Голяма изненада очаква варненци и гости на града!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).