Симфоничен концерт край фонтана събра стотици почитатели на музиката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 28.07.2016
1272
Стотици варненци и гости на града се събраха около фонтана на пл. "Независимост", за да се насладят на симфоничен концерт на открито. 

Новата лятна музикална традиция бе поставена на 15-ти август, м. г., и вече уверено набира скорост. Събитието бе организирано от Община Варна и Държавна опера Варна и се проведе под диригентството на Вилиана Вълчева. Програмата включваше "Ръченица" из "Тракийски танци" на Петко Стайнов, динамичните полки на Йохан Щраус "Гръм и мълнии" и "Шампанска полка". 

Сопраното Ирина Жекова изпълни ария на Джудита от едноименната оперета на Лехар и ария на Мюзета от операта "Бохеми" на Пучини, а мецосопраното Станислава Марчева поднесе ария на Принцеса Еболи от операта "Дон Карлос" на Верди, "Хабанера" от операта "Кармен" на Бизе, ария на Силва и дует на Силва и Едвин из оперетата "Царицата на чардаша" от Калман. Прозвучаха популярни мелодии като "Любовен поздрав" (Salut d'Amour) на Едуард Елгар, най-известната мексиканска песен "Besame Mucho" - в изпълнение на тенора Борис Луков, и магнетичното "Summertime" от мюзикъла "Порги и Бес", в изпълнение на Ирина Жекова. В дует двамата изпяха и завладяващата "Тime to say Good buy" на Андреа Бочели и Сара Брайтмън.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).