Ситуация във варненски автобус: Бременна съм, не виждате ли, искам да седна!

Автор: Пламена Николова
Коментари (21)
09:45 / 15.05.2019
21285
Читателка на Varna24.bg сподели за възмутителна ситуация във варненски автобус, показателна за бездушието и апатията, която е масово явление. 

"За пореден път се убеждавам, че не само на младото поколение, но и на хората на средна или дори на преклонна възраст им липсва елементарна човещина и възпитание. В рамките на няколко дни станах свидетел на няколко ситуации, пътувайки във варненски автобуси. Най-фрапиращата беше тази от вчера около 17.30 часа по линия №20. В час пик, както често се случва, се натъпкахме като сардини в малък автобус. Още на Червения площад автобусът беше претъпкан. От спирката на Окръжна болница с доста усилия се качи млада жена в напреднала бременност. Всички видяха жената през прозореца, но при качването и никой не отреагира, всички стояха като залепени по местата си. Непосредствено до бременната жена се оказа и кондукторката в градското возило, която също обърна поглед на другата страна. Момичето обаче се оказа доста смело, защото на висок глас заяви: "Много се извинявам, не виждате ли, че съм бременна, искам да седна!". Едва тогава от немай къде жена на средна възраст с неохота стана, за да отстъпи място на бъдещата майка. 

От същата спирка се качи и друга млада жена с малко дете. Никой не отстъпи място и на тази жена. Едва след няколко спирки начумерена дама се размърда и преотстъпи седалката си на майката, но не от добро сърце, а защото щеше да слиза. 

Преди два дни по едно и също време в автобуса се качиха възрастна жена с патерици и майка с малко дете. Млада жена стана, за да направи място първо на възрастната жена, а тя от своя страна, въпреки лошото си здравословно състояние, отстъпи предоставеното място на детето. Никой обаче не мръдна, за да направи място на възрастната жена да седне. 

Страшното е, че младите хора, а и не само те, са забили поглед в телефоните си, а възрастните гледат нацупено през прозореца. Къде остана елементарното възпитание и човещина, питам аз?", сподели нашата читателка.

Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).