Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ситуация във варненски автобус: Бременна съм, не виждате ли, искам да седна!
Автор: Пламена Николова 09:45 / 15.05.2019Коментари (21)21240
© Varna24.bg
Читателка на Varna24.bg сподели за възмутителна ситуация във варненски автобус, показателна за бездушието и апатията, която е масово явление. 

"За пореден път се убеждавам, че не само на младото поколение, но и на хората на средна или дори на преклонна възраст им липсва елементарна човещина и възпитание. В рамките на няколко дни станах свидетел на няколко ситуации, пътувайки във варненски автобуси. Най-фрапиращата беше тази от вчера около 17.30 часа по линия №20. В час пик, както често се случва, се натъпкахме като сардини в малък автобус. Още на Червения площад автобусът беше претъпкан. От спирката на Окръжна болница с доста усилия се качи млада жена в напреднала бременност. Всички видяха жената през прозореца, но при качването и никой не отреагира, всички стояха като залепени по местата си. Непосредствено до бременната жена се оказа и кондукторката в градското возило, която също обърна поглед на другата страна. Момичето обаче се оказа доста смело, защото на висок глас заяви: "Много се извинявам, не виждате ли, че съм бременна, искам да седна!". Едва тогава от немай къде жена на средна възраст с неохота стана, за да отстъпи място на бъдещата майка. 

От същата спирка се качи и друга млада жена с малко дете. Никой не отстъпи място и на тази жена. Едва след няколко спирки начумерена дама се размърда и преотстъпи седалката си на майката, но не от добро сърце, а защото щеше да слиза. 

Преди два дни по едно и също време в автобуса се качиха възрастна жена с патерици и майка с малко дете. Млада жена стана, за да направи място първо на възрастната жена, а тя от своя страна, въпреки лошото си здравословно състояние, отстъпи предоставеното място на детето. Никой обаче не мръдна, за да направи място на възрастната жена да седне. 

Страшното е, че младите хора, а и не само те, са забили поглед в телефоните си, а възрастните гледат нацупено през прозореца. Къде остана елементарното възпитание и човещина, питам аз?", сподели нашата читателка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.05.2019 г.
0
 
 
интересно защо читателната не е отстъпила мястото
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
+1
 
 
Загубихме човешкото в себе си :(
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
+1
 
 
Понякога стават, друг път не. Бременна съм в 9ти месец, хващам автобус в краен случай, но някой път като се наложи гледам дали има места и ако е претъпкано изчаквам следващия. Никой не е длъжен да отстъпи място, това е до човещина и възпитание, хората са станали егоисти. Веднъж ми се наложи да пътувам права, едва пазих равновесие и оттогава просто в краен случай се качвам на градски транспорт :)
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
С тръбене от сорта на "Станете да седна, че съм бременна" и подобни, не става. За майки с деца си има отредено място. Ако е заето, едно кротко "Извинете, бихте ли ми отстъпили място" върши чудеса. Аз ставам само в краен случай. Да, млада съм, но си имам невидими за околните проблеми, заради, които е препоръчително да седя. И не съм се качвала на пълни автобуси поради тази причина. След него идва друг ;) Не може да очаквате състрадание в претъпкани до горе автобуси.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
Къде отиде моралът от времето на Тодор Живков? Тогава отстъпвахме места, бяхме усмихнати, добри, щастливи. Днес сме станали вълци, едни капиталистически вълци. По тази причина всяка сутрин се кланям на портрета на Тодор Живков, който съм окачил в хола - да ми дава сили, енергия, морал.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
Прост народ СЛАБА ДЪРЖАВА Валентина Иванова от Варна
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
+1
 
 
момиче браво на теб -тьрсете си правата хора,младежите трябва да бьдат научени,след като не са ги научили кьдето трябва. Освен да забият поглед в джиесема си друго не правят. ЗОМБИРАХА СЕ И МЛАДИ И СТАРИ ВЕЧЕ.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
+1
 
 
Искам да ви кажа, че и преди 35 годоини, когато бях бременна в 8-ми месец, в автобус 22, Владиславово-Центъра ми се случи да ме вдигнат, защото се качила бременна жена. Казах им, че и аз съм бременна, но кондукторката ми отговори, че другата била в напреднала бременност. Има разлика дали ще качиш 12 кила за цялата бременност или 22 кила. Мда... исках да кажа, че липсата на възпитание и толерантност си ни е национална "добродетел". Във всеки автобус има места за бременни, майки с деца и инвалиди. Право на всеки един от тази категория е да изисква от някой "разсеян" пътник седнал на такова място, да го освободи. А най-правилното би било - да не се седа на тези места, след като са предназначени за определена категория пътници.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
+1
 
 
Сефте.И аз супер много се възмощавам от такива ситуации Веднъж се качих в автобус 12 номер с дъщеря си която нямаше 4 годинки през целия път до центъра стоеше детето право и никой не помръдна.Дори кондукторката се направи че не вижда детето.След около седмица в същият автобус заедно с мен се качи възрастна жена на около 80 години помогнах и да се качи на тротоара и след това в автобуса.До нас стоеше жена с малко дете жената беше около 50 годишна бабата щеше да падне отгоре и но не помръдна да вземе детето да може и жената да седне.Обърнах се и видях малко дете с баща си и те стояха прави Обърнах се към кондукторката и и казах г-жо има възрастна жена и малко дете някой няма ли да им направи място.Кондукторката каза да стане някой да седне детето но бащата отказа а възрастната жена с две ръце се държа до центъра пътува права.Идеше ми да потупам жената с детето и да и кажа браво г-жо добър пример давате на детето,но си замълчах.Никакво възпитание нямат хората в днешно време.И на мен ми се е случвало бременна да се кача в автобуса и да няма кой да ми направи място.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
+1
 
 
Ааа не - без такива! Да си каже, че иска да седне и ще стана веднага. В този феминистки свят, да вземе да ми се стори някоя дебела бременна , край - изгориха ме на клада на площада. Кажи си като човек и ще станат сигурен съм. Не били ли виждали ....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: