Скандал пред информационния център за административни услуги в Общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:39 / 14.06.2012
1947
Скандал се разигра днес пред пред информационния център за административни услуги в община Варна при внасянето на подписи в защита на Морската градина. Охраната заплаши фоторепортер от печатна медия и забрани да го снимат. Служителите от информационния център за административни услуги също отказаха да застанат пред кадър, защото не били уведомени предварително.

Граждани внесоха до Общински съвет-Варна декларацията с искания и две подписки с общо над 600 подписа и електронна петиция събрала 7535 гласа.

Варненци искат пълна забрана на движението на МПС (с изключение на предвидените в закона, случаи) в границите на Приморски парк - Варна, определени с плана на града от 1985-1993 г. (приблизително от Басейна - до Пикадили парк) и въвеждане на изпълнението на тази забрана.

Те настояват още за възстановяване и спазване на законово определения режим на ползване на парка и обектите в него в същите граници. Това включва пълна, нормативно издържана забрана, не само на частни строежи за напред, но и действия по спазване на режима на ползване, на съществуващите постройки, по начина, посочен в действащите закони и Конституцията - за обществени цели.

Според гражданите на Варна трябва да се запази целостта на Морската градина и на прилежащата плажна ивица, като се утвърди възможността за свободно ползване на варненските плажове от всички граждани и гости на града, изграждане на алеи за достъп между тях в северната част на парка.

Също така трябва да се предприемат действия от страна на Община Варна по осигуряване подръжката на северната част на Морската градина, особено на площите, които и понастоящем са незастроени - възстановяване на алеи, осветление, поддръжка на чистота, озеленяване, подходи към подлези, спирки и т.н.

Инициаторите на мирните протести настояват да се предостави (публикуване) пред обществото, за обсъждане на всички книжа (договори, строителни разрешения, скици, планове, нормативни актове на Община Варна и др.), касаещи границите, собствеността и ползването на Морската градина (Приморски парк) от нейното създаване до днес.

Гражданите очакват техните искания да бъдат поставени в дневния ред на следващите заседания на Общински съвет Варна.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).