Скитницата, обрала два варненски храма, се опита да избяга

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:07 / 13.01.2017
1840
Най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража" взе Районният съд по отношение на 36-годишна жена, привлечена като обвиняема за кражба на ценни предмети от църковни храмове.

Предявеното обвинение спрямо 36-годишната Д. С. е за извършена при продължавано престъпление и опасен рецидив кражба на вещи на обща стойност за близо 11 000 лева. 

Става дума за предмети, представляващи културно-историческа ценност, които са били оставени в обществени храмове, достъпни за наблюдение и поклонение от широк кръг посетители. 

Деянието е тежко умишлено, като за него закона предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 2 до 10 години. Прокуратурата обоснова искането си за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, както с данни за авторство на деянието и предходната съдимост на 36-годишната жена, така и със скитническия й начин на живот и данни за направен от нея опит за бягство при предявяване на обвинението на 11 януари т.г.

Д. С. е многократно осъждана за посегателства срещу собствеността, като през последните 5 години е търпяла ефективно наложени й наказания в затвор. Налице са още данни за наркотична зависимост към хероин и метамфетамини. 36-годишната жена не живее на постоянния си адрес и няма адресна регистрация на мястото, където твърди, че трайно пребивава. Съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че опасността обвиняемата да извърши друго престъпление или да се укрие е изключително висока.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено за разглеждане пред Окръжния съд за 18.01.2017 г от 13 ч.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).