Скитникът Васил отива за две години в затвора, пребил и ограбил друг бездомник във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:07 / 13.12.2019
2861
Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 30-годишния Васил Маслиев, с което той се признава за виновен, че е извършил грабеж, при условията на опасен рецидив.

Васил Маслиев е от Пещера с основно образование, неженен, неработи, осъждан многократно. След последното изтърпяване на наложено му наказание "лишаване от свобода" той пребивавал във Варна, където нямал адрес. Спял по улиците и водел скитнически начин на живот.

На 01.09.2019 г. в градинката близо до жп гара – Варна Васил Маслиев срещнал двама мъже, като с единия от тях се познавал покрай водения от тях начин на живот. 30-годишният мъж бил употребил алкохол и решил да се присъедини към пиещите червено вино скитници. Изведнъж, напълно неочаквано Маслиев станал и ударил шамар на своя познат, след което продължил да му нанася удари. След като пострадалият паднал на земята, обвиняемият претърсил дрехите му и му отнел мобилния телефон и наличните в него пари - 8,50 лв.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу Маслиев, който приема да му бъде наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 години, което да търпи при първоначален строг режим.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).