Скоро ще грейнат позлатените кубета на Катедралата във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:56 / 22.01.2021
2635
Скоро в пълния си блясък ще грейнат позлатените кубета на Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна, научи Varna24.bg от споделен в соцелната мрежа коментар и снимки на кмета Иван Портних.

"Приключва работата по позлатяването на купола на камбанарията на Катедралата, до две седмици ще бъде демонтирано скелето. Красиво е!", написа кметът. 

Както медията ни съобщи, крупен дарител е пожелал да финансира позлатяването на куполите на храма. Стана ясно, че това е бизнесменът Димитър Желев, който имал специално отношение към символа на православието във Варна.

Стойността на ремонта се изчислява на около 3 млн. лв. Част от средствата са осигурени от държавата, която отпусна 300 000 лв. за предстоящия ремонт. Още толкова средства за ремонта на покрива и куполите ще бъдат вложени и от хазната на Община Варна, заяви преди време варненският и великопреславски митрополит Йоан.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).