Слагат идейния проект за паметна плоча на Пламен Горанов пред Общината! Зоват: Не го махайте!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:08 / 20.02.2019
2366
С флашмоб от 18.45 часа тази вечер във Варна ще бъде отбелязана шестата година от смъртта на Пламен Горанов. Ето какво заявяват организаторите:

На 20 февруари 2019 година се навършват шест години от достигналия до крайност протест на Пламен Горанов срещу варненските кмет и общински съвет. Самозапалването и смъртта на младия човек предизвикаха много граждани да изградят Грамада пред сградата на Общината. С това те ясно заявиха две неща – своята съпричастност към Пламен Горанов и своето недоволство към управлението на нашия град.

За тези шест години Грамадата бе премахвана няколко пъти от местната ни управа, обикновено по късна доба.

Но тя е там и днес.

Ясно е, че общинските служители не харесват грамадите и винаги ще ги премахват, което ще провокира нови и нови. Грамади няма да има едва тогава, когато няма поводи за недоволство!

Наред с това, ние, като граждани на Варна, настояваме за изграждането на мемориален знак в памет на Пламен, който загина в ужасни мъки. За да се знае и помни от всички и никога да не се повтаря тази трагедия!

На 20.02.2019г. от 18:45ч. при Грамадата пред Община Варна ще оставим идейния ни проект за паметна плоча на Пламен Горанов. Апелираме към властите да не го премахват поне до 3 март.

Каним гражданите на Варна да заповядат и да изразят отношението си към проекта, както и да почетат символично паметта на Пламен Горанов с цвете.

Събитието е флашмоб.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).