Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Слагат полицаи по възловите булеварди и натоварените кръстовища, ще "помагат" на децата да пресичат
Автор: Пламена Николова 13:05 / 17.09.2019Коментари (0)6947
© Varna24.bg
След старта на новата учебна година от ОД МВР Варна дадоха препоръки към родителите с оглед опазване живота и здравето на децата при придвижване до училище и обратно до дома, предаде репортер на Varna24.bg

"Преди старта на учебната година започнахме срещи с директорите по места в учебните заведения и с ръководството на Инспектората по образованието, с които набелязахме мерки, които да гарантират живота и здравето на децата. Колегите от районните управления са провели срещи и са извършили проверки на училищата като са дали предписания за превеждането във вид съгласно изискванията. Свързано е с огради, парапети, пешеходни пътеки и самите сгради, където се провеждат учебните занятия. Проведени са срещи с охранителните фирми, които охраняват учебните заведения и е изготвен график на полицейско присъствие около училищата. На страницата на областната дирекция сме изготвили препоръки, които са полезни за родителите", обясни комисар Илиян Илиев, началник на отдел "Охранителна полиция" във Варна

"От сектор Пътна полиция са предприети допълнителни мерки за безопасност за предвижване от вкъщи до училище или детското заведение. Извършена е проверка и оглед на всички детски и учебни заведения по отношение пътна безопасност и маркировка и най-вече тръбните парапети, разположени около училищата, с които да се предотврати ПТП с дете. Успоредно с това е планирана и се провежда съвместна полицейска операция със служители на пътна полиция и ДАИ, ще бъдат проверени всички автобуси, които са към МОН, и с които се извършва превоз на ученици най-вече в малките населени места до учебните заведения.

Подготвя се график съвместно с РУО и МОН, в който ще се съдържат дати, на които служители от КАТ и полицаи ще присъстват за беседи, лекции и провеждане на интерактивни игри в училищата. Екипите на Пътна полиция ще бъдат разположени по възловите булеварди и натоварени кръстовища, където има учебни заведения в началото на учебните занимания и края на часовете за подпомагане безопасността при пресичане.

Основна препоръка, която изхожда най-вече от основните причини за ПТП с деца в начално и предучилищно образование, задължително родителите на тези деца да подготвят, запознаят и изискват от децата да спазват определен и точен маршрут от училище до вкъщи и той да е съобразен с пътната инфраструктура, да осигурява най-малко конфликтни точки този маршрут. Успоредно с това за децата от втора учебна смяна, е задължително в облеклото им да се съдържат светлоотразителни елементи или дрехите да са светли, за да са видими и разпознаваеми от водачите и останалите участници в движението", коментира главен инспектор Петко Камбуров, оглавяващ Пътна полиция Варна.

От полицията допълниха, че всички собственици на заведения и търговски обекти в близост до училищата са предупредени да не продават алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни. 

По отношение на разпространението на наркотиците ще се извършват текущи  специализирани полицейски операции около училищата.

Органите на реда отправиха призив към младите водачи да спазват правилата за движение, тъй като често тяхното неразумно поведение става повод за произшествия. 

Стана ясно още, че монтираните камери за видеонаблюдение в общинските училища ще бъдат контролирани от център в Община Варна, който ще предоставя при нужда записите на полицията. 

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: