След 20 г. раздяла мъж откри брат си в лицето на бездомника без крака от Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
12:31 / 13.06.2018
99623
Интересна развръзка има случаят с инвалида-бездомник, 65-годишният Светлозар Антонов, който предизвика вълна от съчувствие, след публикация във Varna24.bg вчера.

С репортер на медията ни се свърза братът на мъжа, който бе забелязан да спи върху кашони в квартална градинка и след дадената гласност по спешност бе настанен в дом "Гергана“ във Варна.

Човекът, който пожела да запазим самоличността му в тайна, сподели че от 20 години издирва изгубеният си брат, с който са се разделили при драматични обстоятелства.

Братът на Светлозар, който е доста по млад от него, тъй като са от различни майки, разказа как преди 20 години след имотен спор големият брат вади газов пистолет и стреля по него и по други членове на семейството. Тогава настъпва разрив в отношенията им и братята се разделят. По това време Светлозар живеел в дома на леля си, но братовчедка му го гони с полиция и дава жилището под наем. В един период от живота си по-малкият брат прощава на баткото за скандала и нападението, наема му дори квартира. След това разбира, че той е напуснал наетото жилище и не е плащал наема си там.

От там по-малкият брат губи следите на брат си и така в продължение на 20 години не знае нищо за него. Той разказа, че на млади години Светлозар е имал доста бурен живот, работил е като барман на "Златни пясъци", а по-късно е имал и свои заведения. Как и защо се е стигнало до ампутацията на краката му и до нещастието да остане в безпомощно състояние на улицата, братът не знаел. Той обаче каза, че в кв. "Чайка“ в непосредствена близост до пазарчето, където беше открит Светлозар, живеела неговата леля и братовчедка и той е сигурен, че те са го виждали, но не са му помогнали.

Варненецът обясни, че няма възможност да прибере по-големият си брат при себе си, тъй като няма семейство и постоянно пътува, но ще го посещава в дома, където за него ще полагат адекватни грижи и ще му помага с всичко, което може, въпреки драматичните  спомени от миналото. 

Той допълни още, че Светлозар има голяма дъщеря от първата си жена, която заедно с майка си живее в Холандия. Той успял да научи също, че брат му има и син от втората си съпруга, който пътува и има възможности да се погрижи за своя баща, стига да има желание за това.

Виж коментарите (5)

Още по темата (3):
23.07.2018 Инвалидът Светлозар предпочете алкохола и кашоните пред грижите в Дом
"Гергана"
12.06.2018 Добрата новина: Настаняват спешно бездомника-инвалид в Дом "Гергана"
12.06.2018 Безпомощен инвалид спи върху кашони под открито небе във Варна, нуждае се от помощ!
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).