След благотворителна кампания даряват термолегло на АГ болницата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:01 / 29.09.2016
1117
На 1 юни стартира благотворителна кампания, под надслов "За най-уязвимите" в подкрепа на Неонатологичното Отделение към "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД.

Организаторите на благотворителната акция дариха термо-легло, закупено със средства от дарителската кампания.

Неонатологичното отделение на "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД е единственото отделение в цяла Североизточна България, осигуряващо 3 ниво на компетентност според стандарта по неонатология. Тук се провежда най-съвременна диагностика и лечение на новородени с екстремно ниско и ниско тегло недоносени деца, включваща качествена първична реанимация на рискови новородени, апаратна вентилация, приложение на сърфактант терапия при деца с дихателна недостатъчност и последваща профилактика. Отглеждането на тези деца продължава с месеци и именно тук е мястото на термолеглото, което се явява, като завършек на тези високоспециализирани грижи. Термолеглото се използва за адаптация на високорискови бебета след изваждането им от кувьоз и техния топлинен комфорт, осигурявайки по-лесен достъп, за извършване на манипулации и завършване на терапията им и емоционален контакт с децата. Елементите му предоставят на новороденото неутрална в температурно отношение околна среда, защитавайки го от охлаждане и претопляне, равномерно разпределение на топлината, така че бебето се чувства комфортно при поставяне, възможност за лесно измерване на температурата и нейната регулация за забавяне на студовия стрес.

Официално термолеглото ще бъде дарено на "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД на 05.10.2016г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).