Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
След две години: Съдят 21-годишен от Варна за причиняване на смърт по непредпазливост
Автор: Екип Varna24.bg 12:50 / 14.04.2022Коментари (0)1569
©
Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишния В.К. от Варна. Той ще бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост в пътен инцидент, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества и в нарушение на сигнализираната с пътен знак максимална допустима скорост на движение – престъпление по чл. 343, ал. 3, буква "Б“ във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.

Инцидентът, за който младият мъж (тогава 19 годишен) е привлечен в качеството му на обвиняем се случил на 22 май 2020 г. Около 16:30 часа автомобилът, който той управлявал се движел по главен път I – 9 в посока к.к. Златни пясъци. В.К. се движел със скорост около 80 км/ч, въпреки че забелязал пътен знак, указващ максималната допустима скорост на движение в участъка – 60 км/ч.

На изхода за резиденция "Евксиноград“ се намирал автомобилът на пострадалия. Той изчаквал удобен момент да се включи в движението, като целта му била да направи обратен завой в посока град Варна. След като потеглил, мъжът предприел действия по пресичане на главния път, за да реализира целта си и да поеме към града. Така преминал през дясното платно за движение и се насочил към лявото, където се движел автомобилът на обвиняемия.

Приближаващият В.К. възприел действията на другия водач и задействал спирачната система на управляваната от него кола. Въпреки това не успял да спре и блъснал другия автомобил. Той се завъртял, навлязъл в тревните площи и се ударил в дърво. Водачът му останал заклещен вътре. На мястото незабавно пристигнали линейка, полицейски екип и служители на РД ПБЗН – Варна, които помогнали мъжът да бъде изваден от смачканите ламарини и откаран в болнично заведение. Въпреки своевременните хирургични интервенции той починал. Установено било, че при удара е получил тежки травми в областта на гърдите, корема и таза.

При извършените тестове, още на място станало ясно, че младият мъж е управлявал МПС след употреба на наркотично вещество – марихуана. Това се потвърдило и от назначената съдебно – медицинска експертиза.

Предстои Варненския окръжен съд да насрочи дело срещу 21-годишния. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода“ за срок от три до петнадесет години, а в особено тежки случаи – "лишаване от свобода“ от пет до двадесет години.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: