След години застой подновиха строителството на блок 108

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:25 / 23.05.2012
1582
След шест години застой, строителството на блока на бул. "Владислав Варненчик" 108 е подновено. Около недовършената сграда има разположени нови скелета и строителни материали, видя репортер на Дарик.

Възложители на проекта са Община Варна и "Варнафарма холдинг" ООД. Фирмата, която е притежание на фармацевтичния бос Веселин Марешки, спечели възможността да изгради сградата след търг, като обезщети общината с жилища. В замяна "Варнафарма холдинг" ще получи общинския терен и апартаменти в 14-етажния комплекс.

Взаимни претенции и дела между общината и фирмата доведоха до разнобой между тях като партньори и спиране на строежа преди около шест години. Спорът бе засегнат и на последните местни избори, в предизборните дебати между кмета Кирил Йорданов и опонента му на балотажа Веселин Марешки.

Явно обаче общината, в лицето на кмета, и бизнесменът са стигнали до споразумение.

От информационната табела на обекта е видно, че датата за започване на строежа е 20 май. Блокът трябва да е готов до 18 месеца. Освен апартаменти, там ще има и магазин. Строителството е поверено на софийската фирма "Варненски строежи".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).