След измамата за 76 000 лв.: Единият виновник остава в ареста, другият - на свобода

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:22 / 12.02.2018
2338
22-годишният Силвестър П. - един от тримата обвиняеми, които успяха да измамят по телефона жена от Търговище със сумата от 76 000 лева, остава в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража", след като състав на Търговищкия окръжен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция. Съучастникът му в престъплението - 21-годишният Йордан П., излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева, след като въззивната инстанция отмени определението на Търговищкия районен съд, с което му е била наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража". И двамата обвиняеми в престъплението по член 210, ал. 1, т. 1 и 5 от НК - измама в големи размери, при която деецът се е представил за длъжностно лице, са от великотърновското село Камен.

На третия в схемата - непълнолетния Никола Р. от Търговище, който отишъл да прибере пакета с парите, оставени от въведената в заблуждение жена, Окръжният съд в Търговище измени мярката му за неотклонение от "Задържане под стража" в "Надзор на родителя" на 29 януари тази година.

Районната прокуратура в Търговище привлече 16-годишния ученик Никола Р. като обвиняем на 20 януари тази година. Съучастниците в телефонната измама, извършена на 19 януари тази година, Силвестър П. и Йордан П. са привлечени към наказателна отговорност на 3 февруари. 

Силвестър се обадил по телефона на нарочената за жертва жена от Търговище и се представил за служител на криминална полиция. Убедил я да съдейства да бъдат задържани опасни телефонни измамници. По-късно в ролята на измамник се обадил Йордан. Той затвърдил заблуждението, в което била въведена 66-годишната жена, че наистина съдейства на полицията.

Жената изтеглила наличните си 76 000 лева от банка и по указанията на мнимия полицай оставила пакета с парите в храсти.

Действията й били наблюдавани от истински полицейски служители. Те засекли 16-годишния Никола, който дошъл да прибере парите. След преследване момчето било задържано. Пред разследващите то развило версията, че било заплашено да участва в телефонната измама.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).