След кървавия инцидент пред очите на деца във Варна, родители настояват за премахване на площадката за кучета до детска градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:50 / 29.07.2020
2921
Както Varna24.bg съобщи, питбул уби друго куче пред погледите на деца и родители в близост до детска площадка.

Хората все още са в шок от случилото се и недоумяват как собственикът на питбула го е оставил без надзор и без намордник. В съседство до детската площадка се намира и място за разходка на кучета и родителите са притеснени за децата си.

"Всичко се случи около 17:30 часа, когато площадката е пълна с деца. В кучешката площадка имаше питбул, който бе видимо агресивен. Той прокопа дупка за секунди и излезе от площадката. Хвана малко кученце, което преминаваше покрай мрежата. Всичко това пред погледа на децата", разказа за Нова тв Радина Грозева, свидетел на случката.

Родители разказват, че това не е първият такъв случай. Имали са много и различни проблеми свързани с кучета. 

"Определено тази площадка за кучета трябва да бъде премахната. Никой не се грижи за нея и тя представлява опасност за децата ни. Едно голямо куче може да излезе много лесно", допълват родители.

"За разхождане на куче без намордник глобата е 100лв. Според мен проблемът е отношението на собственика към животните. Случилото се е престъпление и би следвало да се разследва от прокуратурата и полицията. Там вече наказанията са различни. Тази година има над 10 акта от такъв тип", коментира зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).