След намесата на Varna24.bg пуснаха водата на живеещите в "Изгрев"

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
17:07 / 04.05.2018
3142
Живеещите на ул. "Орхидея" в ж.к. "Изгрев" изразиха благодарност до екипа на Varna24.bg, тъй като след публикация от страна на медията ни за безводния режим в продължение на 8 дена, днес водоподаването е било възстановено. 

В разговор за медията ни шефът на водното дружество Валентин Вълканов обясни, че днес е имало специално заседание на което е обсъждан казуса на тази улица, където преди години живеещите сами изграждат водопровод и правят кооперация, а впоследствие към този водопровод се присъединяват стотици нови домакинства. Проблемът бе обсъден дори с областния управител на Варна Стоян Пасев, научи Varna24.bg

Проблемът е, че всички абонати на ВиК по тази улица са на общ водомер и с месеци реалното потребление на водата не е плащано. Така се натрупва обща сметка от 36 000 лв., която живеещите на улицата трябва задружно да заплатят, за да не им бъде спирана водата.

Има добросъвестни платци обаче, които искат да плащат, но само своята сметка, а не общата.

Така се стига до абсурдната ситуация всички живеещи по улицата да останат за повече от седмица на сухо, включително детска градина  и училище, които се намират в района. 

Днес Валентин Вълканов поясни, че водното дружество очаква да получи плащането, а хората да възстановят работата на кооперацията и си оправят документацията, за да се предприемат мерки за обособяването на отделни партиди и слагането на ред в цялата бъркотия. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).