След оценка на щетите става ясно дали "Санта Марина" ще радва отново туристите във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:15 / 09.10.2019
2822
Все още не е ясно дали култовото корабче "Санта Марина“, което потъна в понеделник сутринта на Морска гара, ще може да бъде възстановено и ще радва отново туристите във Варна.

От LZ yachting, собственик на плавателният съд, коментираха за Varna24.bg, че още не е направена оценка на щетите. Едва след като стане ясно дали двигателят и други важни части на корабчето са изправни или могат да бъдат ремонтирани, ще бъде взето решение дали то ще бъде възродено като атракция за Варна.

Екзотичният кораб "Санта Марина" е построен през 1954г. в Египет. През 2011г. корабът е превърнат в снимачна площадка на известната холивудска продукция и приключенска сага "Конан Варварина". Оборудван с инвентара на снимачната продукция, корабът бе атракция за варненци и гостите на града, които го наемаха за фирмени и частни партита, сватбени тържества, рождени дни и други забавни поводи.  

Справка сочи, че "Санта Марина" е дълъг 22,50 м, широк 5,40 м с двигател от 240 к.с, със 7 кабини,  18 спални места и 30-местен дневен капацитет, което го прави предпочитан за наемане предимно от чужди групи туристи.

На 7 октомври обаче след като една от помпите на кораба отказва за броени минути той се оказва на дъното и след тежка спасителна акция е изваден с кран на морска администрация.  

Припомняме, че дървеното "корито“, влезе в криминалната хроника, след като група млади туристи нае кораба, за да разпусне, а партито завърши трагично, след като 22-годишен белгиец падна зад борда през нощта и на следващият ден бе открит удавен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).