След сезона във Варна: Морето изхвърли тонове боклук, алеята потъна в разруха

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
15:21 / 21.10.2016
2785
Тонове боклук изхвърли морето във Варна след края на туристическия сезон. Бурното вълнение заради силния вятър неотдавна вероятно е провокирало самопречистването на вълните. Днес работници събираха купищата чували, пълни с отпадъци, събрани по плажната ивица, видя репортер на Varna24.bg.

"Сякаш никога друга година не е имало толкова боклук. Ние чистим от единия край, морето изхвърля от другия...Какво ли не намерихме по пясъка, детски играчки, дрехи, обувки, бутилки и всевъзможни други отпадъци, захвърлени от туристите или от крайбрежните заведения", коментираха работниците. 

В същото време голяма част от Крайбрежната алея също е потънала в разруха. Строителни работници събаряха масово старите летни заведения, където до скоро кипеше живот. 

В обновената част, където беше направен сериозен ремонт и отвориха нови заведения, все още могат да се забележат туристи и жители на града, които се любуват на морето докато похапват или пият кафе с приятели.
 
Напълно възможно е проектът за обновяването на Крайбрежната алея да продължава и следващото лято любимото за варненци и гостите на града кътче да посрещне своите почитатели с напълно единна визия и архитектурен стил. Възможно е освен нова визия заведенията да посрещнат лято 2017 с нови собственици и нови цени.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).