Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
След системен тормоз варненка напусна съпруга си, последва преследване и заплахи с убийство към нея и детето им
Автор: Пламена Николова 09:02 / 05.10.2022Коментари (0)3243
©
35-годишен мъж бе осъден за закана с убийство и неизпълнение на заповед за защита, съобщиха от пресцентъра на Районен съд Варна. 

Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение в две престъпления - за отправени закани с убийство към съпругата му и закани с престъпления против нейната личност и личността на общото им дете, както и за неизпълнение на съдебни заповеди за незабавна защита и за защита от домашно насилие. Деянията са осъществени при условия на продължавано престъпление.

В края на м. декември 2019 г., след множество скандали с физическо насилие и поредната ескалация в семейните взаимоотношения, потърпевшата събрала багажа си и заедно с детето се изнесла на квартира, като не съобщила адреса си на подсъдимия и блокирала телефона му. Независимо от това, в периода от 31 декември 2019 г. до 4 юни миналата година, 35-годишният мъж често чрез различни ползвани мобилни приложения, мрежи и чрез електронна поща, както и при отделни срещи на публични места във връзка с детето, отправял закани с убийство, цинични и груби заплахи с телесни наранявания и множество обиди.

Подсъдимият не се съобразил с постановените от съда мерки в издадената през м. април 2020 г. заповед за незабавна защита, с която бил задължен да се въздържа от актове на домашно насилие и да не доближава на по-малко от 300 метра до съпругата и детето си, като продължил да отправя закани за саморазправа и убийство. Междувременно, няколко месеца по-късно от Варненския районен съд е постановено решение и издадена заповед за защита, съобразно която 35-год. мъж е бил задължен да не се приближава до нея, жилището й, местоработата и местата й за социални контакти и отдих на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 18 месеца. Той е бил задължен да посещава и специализирани програми за извършители на домашно насилие. Въпреки наличието на влезли в сила съдебни заповеди, в периода от 29.05.2020г. до 04.06.2021 г., при условия на продължавано престъпление,  той не ги изпълнил.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, Районен съд – Варна призна за виновен 35-годишния мъж, който е с чисто съдебно минало досега. За всяко от деянията бяха определени отделни наказания. Той трябва да изтърпи общо наказание в размера на най-тежкото от тях – една година и шест месеца "пробация“. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично,  провеждане на задължителни срещи с пробационни служители за срок от една година и половина, както и полагане на 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от една година.

В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен. 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: