След споразумение с прокуратурата Николай Чирпанския влиза за година зад решетките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:18 / 22.12.2017
1916
Окръжната прокуратура във Варна приведе в изпълнение ефективна присъда, произнесена от Специализирания наказателен съд спрямо члена на организирана престъпна група Николай Спасов, по-известен като Чирпанския. 

37-годишният мъж ще изтърпи наказание 1 година лишаване от свобода при строг режим, след като се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от състав на Специализирания наказателен съд. Определението на съда, с което е било одобрено споразумението, е влязло в сила.

Спасов е осъден за участието си в 7-членна организирана престъпна група, ръководена от Радослав К. Групата била структурирано трайно сдружение за извършване на престъпления по член 115, 129, 128, 143 и 131 от НК в страната. Спасов участвал в нея от януари 2004 до 21 януари 2015 г., което е престъпление по член 321, ал. 3, във връзка с ал. 2 от НК. 

Предстои да бъде изпълнена и друга влязла в сила присъда спрямо Спасов, по която той е получил наказание 1 година и 2 месеца затвор, след като също се признал за виновен и сключил споразумение със Специализираната прокуратура, което също е било одобрено от Специализирания наказателен съд. Обвинението по това дело срещу него е било като ръководител на организирана престъпна група от 3 лица с цел придобиване, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества - марихуана, хероин и кокаин .

37-годишният мъж е осъждан многократно.

 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).