След студа идва коледно затопляне

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (17)
14:25 / 17.12.2010
7626
Днес е последният леден ден в страната и от утре започва бавно, но чувствително затопляне, показва предпразничната прогноза на синоптиците.

Преваляванията постепенно ще спират и на североизток, а от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Температурите ще бъдат отрицателни и през деня, от минус 5,6 до нула градуса.

Утре сутрин все още ще бъде студено, с минимални температури от минус 4 до минус 9, но още в началото на нощта от запад ще започне увеличение на облачността, което ще предотврати по-голямо изстиване в по-голямата част от страната. Ще се появи вятър от юг и температурите утре през деня вече ще бъдат положителни почти в цялата страна - от 1 до 6, на места 7-8 градуса, освен по поречието на р. Дунав в западната част на Северна България, където ще останат около нулата.

Превалявания са възможни само на места в южните и северозападни райони, като ще бъдат предимно от слаб дъжд, освен на северозапад, където ще вали суграшица, но не е изключено и да падне дъжд, който да предизвика поледица.

В неделя ще има променлива, често значителна облачност. Денят ще започне с температури от минус 4 до плюс 1, в южните райони и по Черноморието до 3 градуса. Дневните ще бъдат от 2 до 7, в крайните южни райони до 8-9. Слаби превалявания са възможни преди обяд над северозападните части на страната. Привечер облачността над Южна България ще се увеличи и там ще завали дъжд. Сняг ще вали в планините над 1000-1200 метра надморска височина. Като цяло валежите няма да бъдат съществени.

В понеделник сутрин температурите в страната ще са от минус 3, минус 4 в крайния Северозапад до 4-6 градуса над нулата в Югоизточна България и по Черноморието. Превалявания от дъжд са възможни привечер на места в западните и югоизточни райони. Дневните температури ще са от 3-4 градуса на северозапад, до 8-9 в крайните южни райони и по Черноморието. Във вторник постепенното затопляне ще продължи.

Минималните температури сутрин вече ще са положителни почти навсякъде в страната, освен западната част на Северна България. В останалата част от страната ще бъдат от 2 до 6, по Черноморието до 8 градуса. През деня ще бъде по-често облачно, с предимно слаби превалявнаия от дъжд. Малко по-значителни валежи са възможни в някои южни райони. Дневните температури ще се повишат още и ще бъдат от 5-6 до около 10-11 градуса.

По време на Коледните празници ще остане топло за сезона, почти без валежи, с минимални температури от 1 до 5 градуса и максимални в интервала от 5-6 в северозападните райони и тези с по-трайни мъгли до 12-14 градуса в по-високите места на равнините и районите, чувствителни на южен вятър. В Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската често ще се задържат мъгли и там температурите ще остават по-ниски.

Източник: в. Черно море


Виж коментарите (17)

Още по темата (186):
10.03.2011 Започва затопляне на времето
10.03.2011 Сняг вали в отделни райони на града, пътните настилки са мокри
08.03.2011 Слаб сняг вали във Варна
08.03.2011 Пенсионерите във Варна масово се запасяват с минерална вода
07.03.2011 Оражев код във Варна, заради силния вятър
07.03.2011 ОПУ: Пътищата във Варненско са проходими при зимни условия
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).