Слети и маломерни паралелки в 5 училища във Варна ще бъдат дофинансирани с общо 16 210 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:59 / 21.09.2016
792
Слети и маломерни паралелки в 5 училища във Варна ще получат дофинансиране в общ размер от 16 210 лв. Това съобщи за "Фокус" Лилия Христова, директор на Дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна.

"Общината подкрепя маломерните паралелки, когато те са в училища, в които е трудно децата да бъдат придвижвани до други райони или до централни училища, които от претоварване на съседни, не могат да напълнят паралелките си. Целта ни е да има някакво равномерно разпределение на деца, без значение броя на паралелките", посочи Лилия Хрситова. По думите й тази година финансирането е двойно по-малко. "Тя поясни, че миналата година са отпуснати около 29 000 лв., а тази - 16 210 лв. 

"Училищата, които ще бъдат дофинансирани са ОУ "Капитан Петко Войвода", което се намира в квартал "Галата" и касае ученици от пети и шести клас, ОУ "Свети Климент Охридски" в село Константиново, където се касаят паралелките в трети, четвърти, седми и осми клас, ОУ "Христо Смирненски в село Тополи, където на практика има една маломерна паралелка в шести клас със 17 ученици, СУ "Любен Каравелов", с допусната една слята паралелка в седми и осми клас. Това е вечерна форма на обучение", уточни Христова и допълни, че има и една маломерна паралелка във втори клас от 14 ученици. Тя посочи, че петото училище, за което се отнася финансовата подкрепа е СУ "Пейо Яворов" във "Владиславово", където ще се дофинансира самостоятелна профилирана паралелка - "Технологичен туризъм" с 15 ученици.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).