Слушателите избират песните – фаворити в конкурса "Златни искри"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:51 / 15.10.2021
919
Слушателите избират песните – фаворити в конкурса "Златни искри“. Конкурсните песни ще прозвучат на 17 и 24 октомври в предаването за българска поп музика "Може би ДА" на БНР Радио Варна.

В две поредни недели селекционираните от журито песни за 9-ото издание на Европейския конкурс за детска песен "Златни искри“ ще бъдат излъчени в ефира на БНР Радио Варна. Те ще прозвучат в предаването за поп-рок музика "Може би ДА“ , с  начален час 10,05часа. Слушателите могат да дадат своя глас за предпочитаната от тях песен със съобщение във Фейсбук страницата на БНР Радио Варна.

Линк за слушане: http://player.bnr.bg/?p=6.

На 17 октомври ще се излъчат премиерно 18 нови песни от български автори. Сред песните финалисти можем да открием доказани имена в детското песенно творчество и популярната ни музика, Хайгашод Агасян, Александър Савелиев, Пепи Писарски, Вячеслав Кушев, Светослав Лобошки, Емил Струнджев, както и автори от по-младото поколение - Димитър Запрянов, Румен Бояджиев –син, Явор Велчев-Яви и други.

На 24 октомври ще прозвучат песните в международния конкурс, повечето създадени от утвърдени автори от Австрия, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Македония, Турция, Беларус, Украйна и други страни. 

Песните, събрали най-много почитатели в двата раздела на конкурса, ще получат специална награда от БНР, както и специалната награда на БНР Радио Варна. Финансовите награди са осигурени от Министерство на културата на България. Отличените песни ще бъдат изпълнени на концерт, предвиден за 23 октомври в залата на Военноморски клуб – Варна.

Европейският конкурс за детска песен "Златни искри“, който се провежда ежегодно във Варна, е единственият по рода си в страната международен конкурс за детска песен от професионални автори. Организира се от Фондация "Откритие“ със съдействието на Министерство на културата, Община Варна, Военноморски клуб - Варна и други партньори.

Конкурсът е член на WAFA (World Association of Festival & Artists).

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).