Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Служебният кабинет слага хора на Марешки начело на "Св. Анна"
Автор: Екип Varna24.bg 10:20 / 22.03.2017Коментари (0)2347
©
Служебното правителство възнамерява да смени изцяло Борда на директорите на варненската болница "Света Анна". Предвижда се в Борда да влязат двама лекари, пряко свързани с Веселин Марешки. Това обяви във варненския ефир на Дарик третият в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ Павел Христов.

За 4 април е насрочено извънредно общо събрание на акционерите в "Света Анна", на което тричленният Съвет на директорите ще бъде сменен с нов четиричленен. Това става ясно от уведомително писмо с дата 17 март, подписано от служебния министър на здравеопазването, обясни Христов.

В момента директорският борд на болницата се състои от Гален Шиваров, Николай Коларов и Боряна Върбанова. Предложението, което ще бъде гласувано десетина дни след изборите, е в директорския борд да влязат Кирил Лозанов, Стоян Калоянов, Теменужка Янкова и Радостина Николова-Петрин, става ясно от писмото.

Ординаторът хирург Кирил Лозанов в момента е управител на Медицински център "Младост", собственост на Веселин Марешки. Стоян Калоянов е специалист по УНГ и практикува в същия център, посочи Павел Христов. Софиянката Теменужка Янкова пък е била съветник в политическия кабинет на един от заместниците на Орешарски в неговото правителство, посочи Павел Христов. От столицата е и Радостина Николова-Петрин, която последно е работила в Комисията за финансов надзор.

"Служебното правителство има за ангажимент единствено и само да гарантира функционирането на администрацията и провеждането на честни и прозрачни избори. Не да кадрува, да прави политически чистки и метежи. Но служебното правителство прави точно това", изтъкна кандидатът на ГЕРБ за варненски депутат.

Според Павел Христов, БСП и партията на Марешки си подготвят терен да управляват заедно след изборите. "Не виждам как тезата, че "Воля" ще е патерица на ГЕРБ, може да бъде доказана, при положение, че има ясни действия в друга посока", обоснова се той. БСП не само управляват служебното правителство, но и завземат държавата и властта през задния вход, по един изключително груб, арогантен и безцеремонен начин, смята варненският кандидат-депутат.

"Вярвам, че българското общество ще отреди на ГЕРБ първо място на тези избори", сподели още Христов. Той увери, че доизграждането на автомагистрала "Хемус" ще започне на секундата, в която ГЕРБ започне отново да управлява. По думите му близостта на всяка община до "Хемус" гарантира, че там ще има място за инвеститори, за нови работодатели и по-високи заплати. Ще бъде и атрактивно място за живот, защото в последните години все повече млади семейства търсят вариант да живеят не във, а край големите градове.

Срещите във Варненско на кандидатите за депутати на ГЕРБ показват, че по-малките общини в региона имат 3 основни проблема - пътища, улици и ВиК. Проблемът с водоснабдяването може да бъде решен със създаването на фонд "ВиК", в който всяка година да постъпват 100 милиона лева, които ще се инвестират приоритетно в малките населени места. По аналогичен начин ще се действа и с пътищата и улиците в малките общини.

Битовата престъпност и сигурността са другите проблеми на малките населени места, за които ГЕРБ също има решение, отбеляза Христов.

Огромни усилия ще бъдат вложени в превръщането на Варна в целогодишна туристическа дестинация. Има прекрасни възможности от тази концепция да се възползва цялата област, защото няма община във Варненско без археологически находки и природни дадености, изтъкна кандидат-депутатът. Той даде за пример Провадия, където уникалните минерални извори не се развиват, а могат да бъдат експлоатирани. Това би могло да бъде целогодишен магнит за богати туристи и да създаде много работни места и възможности за хората в Провадия.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: