Служители на "Пикадили" от Варна скочиха на протест за неизплатени заплати

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
11:28 / 17.03.2017
8256
Над 100 служители на веригата хипермаркети "Пикадили" във Варна, за която стана ясно, че е в процедура по обявяване на фалит, излязоха на протест за неизплатени заплати, предаде репортер на Varna24.bg.

Те са събрали подписка, в която се настоява до понеделник да получат трудовите си възнаграждения, в противен случай, ще продължат с протестите. Много от работещите в някога процъфтяващата верига, вече са напуснали и от ноември не са им изплатени заплатите. Други са били съкратени. Общо над 700 са засегнатите служители в обектите на веригата във Варна и София. 
 
"От февруари не са ни изплатени заплати. От ръководството нямаме информация кога това ще се случи. Вчера имаше списъци, по които получихме по 100 лв. и друга информация нямаме към момента. Вече на някои места обектите затвориха. Преди много време затвори обекта във "Владиславово", а днес затвориха магазините към веригата, които са "дейли формат", малките. Останаха само три големи обекта във Варна. Направихме писмено искане, което ще изпратим до ръководството с ултиматум до понеделник да ни преведат заплатите. Не ми се иска така да свършват нещата, защото "Пикадили" беше запазена марка и много млади хора намериха работа тук, позната беше и за туристите. Вчера от фирмата обясниха, че се прави всичко възможно, но не се ангажират с конкретен срок за изплащане на парите", коментира Пенка Конаклиева, дългогодишен служител на фирма "Селект трейд", която държи марката "Пикадили".

Протестиращите се заканиха, че ако не получат заплатите си в обявения срок, протестите ще продължат и са склонни да заведат съдебни дела срещу фирмата-длъжник.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).