Служители на "Пикадили“ във Варна: Държавата да се намеси, защото няма да спрем дотук

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
10:45 / 20.03.2017
7724
Служители на веригата хипермаркети "Пикадили" във Варна отново се събраха на протест заради неизплатените им заплати.

Напусналите служители не са получили трудови възнаграждения от ноември, а тези, които все още се водят на работа от февруари.

"Дойде денят, в който трябваше да получим заплати, но по сметките ни нищо не постъпи, каза Пенка Конаклиева - ръководител търговски екип, работи във фирмата от 1999 г. На наш въпрос, кога ще се случи това, отговор нямаше. Ръководството изчезна, магазините официално не работят от петък, ние все още сме служители, но ръководство няма и никой не ни дава отговор кога ще си получим заплатите и какво ще се случи с нас от тук нататък. Всички служители, които напуснаха поради това, че са забавени плащанията също нямат отговор и не са получили пари, много от тях от ноември месец.

Държавата трябва да вземе отношение по въпроса, защото това е измама и потърпевшите не са само 700 служители, а и доставчиците, и това не е първият подобен случай. Не е редно хората да вземат по 500 лв. заплата и да плачат, защото не могат да си платят сметките. А как живеем 4 месеца без пари? Финансовия директор се скри. Собственикът на веригата е изчезнал. Как може да си собственик на такава верига, да изчезнеш, да има толкова потърпевши от това и държавата нищо да не може да направи?", изля възмущението си младата жена.

Ралица Георгиева работи от 2003 г.: "Стока не сме получавали от декември. Реално пари в сметките на "Селект трейд" няма и ние няма откъде да си получим парите. Виждаме какво е положението и затова трябва да се действа."

Отговор и реакция очакват служителите в най-кратки срокове. Получен е анонимен имейл, че останалите на работа ще получат нови договори, на което те не вярват, тъй като липсва подател, липсва и ръководство, към което да се обърнат потърпевшите.

Източник: Черно море

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).