Служители на ТЕЦ "Варна" се обърнаха за съдействие към Лиляна Павлова

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:27 / 24.06.2014
1417
Служители на ТЕЦ "Варна" се обърнаха за съдействие към народния представител от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова. В приемния й ден в морската столица те поставиха въпроса за съдбата на централата. "ТЕЦ "Варна" спира работа в края на годината и стотици хора остават без работа. Излязохме на протест, но той се оказа глас в пустиня, защото не получихме подкрепа нито от управляващите, нито от компанията - инвеститор", алармираха гражданите. 

Варненският депутат коментира, че затварянето на централата се налага по силата на евродиректива, с която страната ни е длъжна да се съобрази. Лиляна Павлова обаче се ангажира да отправи питане към министъра на икономиката дали е поискан отлагателен срок, който би удължил живота на централата и би запазил поминъка на служители й.

Тя ще отправи питане към ресорните министри и във връзка със строеж на плажа "Кабакум", за който получи сигнал от граждани. Лиляна Павлова ще постави пред министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов въпроси, свързани с кадастъра, специализираната карта на плажа и контрола върху строителството край морето. Относно изграждането на 8-етажен хотел на брега питане ще бъде отправено и към министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева в качеството й на принципал на плажа, който е изключителна държавна собственост.

Варненци поставиха пред народния представител от ПП ГЕРБ редица имотни казуси. Във фокуса на разговорите бе и актуалната политическа обстановка. Акцент от срещите в приемния ден на Лиляна Павлова бе и приложението на закона за етажната собственост. 

Гражданин се оплака, че негови съседи отказват да плащат за асансьор, както и за ремонтните дейности, извършени в общите части на кооперацията, където живеят. Варненският депутат разясни процедурата, чрез която хората могат да търсят правата си в съда и да си възстановят вложените средства.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).