Служители на горското във Варна преминаха обучение за FSC сертификация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:43 / 10.10.2016
823
Служители на Североизточно държавно предприятие преминаха обучение по FSC горска сертификация. В обучението участваха представители на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП. 

През миналия месец предприятието получи Сертификат за отговорно управление на горите за 100% от територията си. Той беше издаден от първата световна независима система за устойчиви гори - Forest Stewardship Council (Съвет за стопанисване на горите) и покрива общо 290 057 хектара държавни гори в обхвата на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 

Издаден след детайлни оценки и анализи за дейността на предприятието, документът удостоверява, че СИДП стопанисва горите в съответствие с националното законодателство и всички международни стандарти.
Теоретичната част на обучението, което се проведе в началото на октомври, подготви служителите на горските стопанства за процедурите, докладите и добрите практики по прилагането на сертификата. Представени бяха и FSC стандартите за планиране и провеждане на одити и оценка, както и за горскостопанските задължения. 
 
Практическото обучение премина на терен и постави акцент върху проверката на конкретни дейности, на документацията, свързана с тях, а също и на техниката и оборудването за безопасност. 

Сертификацията е доброволна, но е важна гаранция за отговорното и устойчиво управление на горите и ефективното използване на целия спектър от продукти и услуги, които се добиват от тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).