Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Служители на кметство "Одесос" тръгват с велосипеди и тротинетки по проверки
Автор: Пламена Николова 15:17 / 16.09.2020Коментари (0)3097
© Фейсбук
С велосипеди, тротинетки, но най-вече пеша е традиционният начин на придвижване до работа и по проверки по жалби и сигнали на граждани на все по-голяма част от служителите на район "Одесос" към Община Варна, научи Varna24.bg.

Изборът на тези алтернативни начини на придвижване извън личните автомобили и градския транспорт е с цел удобство, бързина и ползата за околната среда и здравето на хората. И днес така откриваме Европейската седмица на мобилността, посочват от районната администрация.

Както медията ни съобщи, за поредна година Варна ще се включи в Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе в периода от 16-ти до 22-ри септември. В основата на инициативата е заложен принципът за насърчаване на устойчива градска мобилност, водеща до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми. Кампанията, чието мото тази година е "Избери как да се придвижиш", се реализира с подкрепата на Европейската комисия, а национален координатор за страната е Министерството на околната среда и водите. 

Част от инициативите във Варна са: фото-изложба "Моето семейство, моите приятели – пешеходци с усмивки, любители на безмоторни превозни средства – селфи снимка“. В нея могат да се включат всички варненци и гости на града, а най-добрите фотоси ще бъдат публикувани. Предвижда се още изложба на тема "Нарисувай своето превозно средство – велосипед, тротинетка, ролери, скейтборд или друго“, предназначена за деца от детски градини и ясли. 

На 19.09.2020 от 17:30 до 19:30 часа, на входа на Морската градина ще бъде организирано "споделено пътуване“ с електрически тротинетки, като за деня на инициативата тротинетките ще се предоставят за използване чрез промо код. В този период ще се проведе разяснителна кампания относно ползите от тези вид "споделено пътуване“. 

Инициативи ще бъдат реализирани и във всички райони на Варна:

В район "Аспарухово“ е предвидена разяснителна кампания, заедно с опция тест-драйв на електрически велосипеди. Събитието ще се проведе на 19.09.2020 г. от 11:00 ч. в Аспарухов парк, където освен начините на придвижване, ще се говори и за ползите за хората и околната среда. Ще бъде предоставена възможност за тестване на електрически велосипеди.

В район "Владислав Варненчик“ се предвижда планираните ежедневни обходи да се извършват без използването на моторно-превозни средства, а служителите на администрацията да организират споделени пътувания за отиване и връщане от работа.

В район "Младост“ на 19-ти септември от 10 часа, на игрището в парк "Възраждане“ ще има спортни и развлекателни игри, насочени към правилата за безопасност на движението, демонстрации на екологосъобразни начини на придвижване и мобилност. Участие могат да вземат около 60 деца над 4-годишна възраст от спортен клуб "Възраждане“, като мероприятията няма да имат състезателен характер.

В район "Одесос“ проверките по сигнали и жалби ще бъдат извършвани пеша, с лични велосипеди или тротинетки, включително ще се организира и споделено пътуване при извършване на служебни задължения и придвижване до работното място.

В район "Приморски“ също на 19.09 ще се проведе поход по екопътека "Виница-Кичево", сборен пункт - обръщач на автобус 31 от 9:00 часа. В организацията ще бъдат включени служители на районната администрация, гражданите и гостите на Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: