Служителите на Варненския затвор протестираха за по-високи заплати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:23 / 22.11.2017
1568
Служители на Варненския затвор и на Звеното за съдебна охрана протестираха вчера. Те настояват за по-високи заплати и по-добри условия на труд, съобщава БНТ.

Протестиращите искат от следващата година заплатите им да бъдат увеличени с 20%.

Николай Тонев - член на Управителния съвет на синдикат "Служителите на затворите в България": "И изравняване на специфичните условия на труд с тези на колегите от полицията, а именно при нас са 90 лева, при тях са 190 лева, става въпрос за едни 100 лева, които трябва да ни се увеличат, да се изравнят."
Броят на служителите в Звено "Съдебна охрана" и на надзирателите в затворите е под необходимия минимум, според протестиращите.

Антония Пашова - член на Управителния съвет на сдружение "Синдикат охрана": "Ние сме крайно недостатъчни като служители да охраняваме абсолютно всички съдебни сгради, които са близо около 230 на брой в страната. Има сгради, които охраняват се само от един служител."
Николай Тонев - член на Управителния съвет на синдикат "Служителите на затворите в България": "По последни данни във Варна на смяна трябва да са 20 надзиратели, а са били 12, един командир и един дежурен офицер, значи 6 човека по-малко на отделение."

Протестите ще продължат, докато не бъдат взети адекватни мерки, заявиха от Синдиката на служителите в затворите у нас. Утре протест ще има в Пазарджик.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).